Nieuws

‘Week voor de Gezonde Jeugd’ in Harlingen

Van 11 tot en met 15 maart vindt in Harlingen de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ plaats. Het initiatief komt van het platform JOGG (Jongeren op gezond gewicht), waar de gemeente Harlingen actief aan deelneemt. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd vinden er tal van activiteiten plaats die in samenwerking met verschillende JOGG-partners in Harlingen worden georganiseerd.

Eén van de hoofdactiviteiten is een ‘Veggie Festival’ waar topkok Pierre Wind leerlingen van de Maritieme Academie en de Simon Vestdijk meer leert over eten en voedingsstoffen. Tijdens een welzijnsmarkt, die op initiatief van de Skûle Welzijn georganiseerd wordt, presenteren tal van organisaties en instellingen zich met hun aanbod rondom gezond opvoeden en opgroeien. Er is nog ruimte voor initiatiefnemers om zich tijdens de markt te presenteren.

Ook de bestuurders van de gemeente Harlingen laten zich tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van hun meest sportieve kant zien. Zo zal wethouder Harry Boon met een groep jongeren de ijshal in Leeuwarden bezoeken, waar de wethouder een schaatsclinic geeft. Ook zal hij op woensdag 13 maart samen met wethouder Hein Kuiken deelnemen aan het spel ‘Jachtseizoen’, waarbij groepen jeugd elkaar proberen te vangen. Dit is een initiatief van Jongerenwerk Harlingen.

De gemeente Harlingen vindt dat voldoende sporten en bewegen van grote waarde is voor haar inwoners. Daarom investeert zij actief in de voorzieningen die binnen de gemeente worden aangeboden. Met het programma JOGG zet de gemeente Harlingen op gestructureerde wijze en met ketenpartners in op meer beweging en gezondere voeding voor jongeren.


Programma

Maandag 11 maart 

Kijkles bij jeugd van Colorguard

Van 18.30-19.30 uur bij Hosanna Harlingen, Hermesweg 13C.

 

Dinsdag 12 maart 

Veggie Festival

Alle derdejaars leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen en Simon Vestdijk Harlingen komen naar het Veggie Festival in het Entrepotgebouw (12.30-14.00 uur). Chef Pierre Wind verzorgt daar een interactieve show over eten. De leerlingen worden uitgedaagd diverse gerechtjes te proeven. 

 

Proefles bij Colorguard 

Van 15.30-16.00 uur bij Hosanna Harlingen, Hermesweg 13C.

 

Meedoen aan showrepetitie drumband 

Van 18.00-19.00 uur bij Hosanna Harlingen, Hermesweg 13C.

 

Woensdag 13 maart 

Welzijnsmarkt

Deze markt besteedt ook dit jaar aandacht aan gezondheid voor de jeugd. Er is een springkussen voor kinderen en ouderen kunnen meedoen met walking football. Het jongerenwerk opent daarnaast de deuren van het jongerencafé. Voor iedereen die een bezoek komt brengen aan de welzijnsmarkt staat een heerlijke smoothie klaar, gemaakt door Vitamine Bo. Van 16.00 tot 20.00 uur in mfc Het Vierkant.

 

Open Dag ikc ’t Wad

De groepen 3 t/m 8 sporten buiten van 8.30 tot 14.00uur. Locatie: Midlumerlaan 13.

 

Spel ‘Jachtseizoen’

Kinderen kunnen bij het jongerenwerk deelnemen aan dit spel. De kinderen gaan in groepen de wijk in op zoek naar een andere groep. Van 14.45 tot 17.15 uur, start bij mfc Het Vierkant.

Vrijdag 15 maart 

Schaatsclinic in Elfstendenhal

Kinderen van groep 6 tot en met 8 kunnen zich opgeven voor een schaatsclinic van wethouder sportzaken Harry Boon. OM 14.30 uur vertrekt de bus bij mfc Het Vierkant. Heb je geen eigen schaatsen? Dan kan de organisatie die voor je huren. Rond 18.00 uur terug in Harlingen. Opgeven verplicht, bij Jorine van Dijk via j.vandijk@harlingen.n (met vermelding van naam, leeftijd, beginner of gevorderde schaatser).

 

Zondag 17 maart

Goedkoop zwemmen

Voor gezinnen bij Zwembad ’t Derde Haad, van 12:15 tot 15:00 uur.

|Doorsturen