Nieuws

Waterscouts: “We zijn er bijna...”

Met taart werd rond Pasen bij notaris Henkjan Hettema de koop bezegeld van het ruim 100 jaar oude vrachtschip Adventure. En ondertussen is de oude dame vanuit Zeeland ook al een eind op weg naar Harlingen, waar ze als wachtschip gaat fungeren voor waterscoutinggroep Caspar di Robles.

 

De Adventure op weg van Tholen naar Harlingen, hier ter hoogte van Dordrecht.

“We zijn er bijna”, aldus bestuurslid Chris Elsinga. “Zoals het nu staat arriveert het schip morgen tegen de avond in Harlingen.” De Adventure krijgt een ligplaats bij Kanaalweg 112, waar ook de slepers en de zeilvletten van de groep voor de kant liggen. Dankzij bemiddeling van de gemeente Harlingen huizen de waterscouts sinds een jaar of vijf in het voormalige steunpunt van Provinciale Waterstaat, nu herdoopt in clubhuis ’t Dok. Ze delen de accommodatie met de beide andere Harlinger scoutinggroepen De Ontdekkers (voor kinderen met een beperking) en Sint Michiel en Lioba (landscouts). “De faciliteiten hier zijn perfect voor ons,” stelt Elsinga, “en dat zie je terug in het groeiende aantal leden. En gelukkig ook in het stijgende aantal vrijwilligers dat het leuk vindt om met de kinderen van alles te ondernemen.”

Eind deze maand wordt de Adventure drooggezet bij ‘overbuurman’ SRF. “Er moet namelijk nog wel het nodig aan het schip gebeuren. Met een aantal reparaties en verbeteringen denken we het schip echter ruim op tijd klaar te hebben voor de zomerkampen. We hopen in juli en augustus al volop te profiteren van de extra mogelijkheden die de Adventure biedt.” Tal van particulieren en bedrijven leverden de afgelopen weken een bijdrage om dit mogelijk te maken, en de geldthermometer staat inmiddels bijna op het streefbedrag. Wie alsnog wil aanhaken kan dat doen via www.caspardirobles.nl. Ook wie het leuk lijkt om bij de waterscouts actief te worden kan zich via de website melden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda