Nieuws

Waterscouts stranden op onbewoond eiland

Vorig weekend voeren de Harlinger Waterscouts hun nieuwe wachtschip ‘di Adventure’ naar een onbewoond eilandje bij Terherne. Daar mochten de junior zeeverkenners (10, 11 en 12 jaar) als eerste met het schip op kamp.

Christiaan is een van de leiders van het kamp. Hij legt uit dat de scouts extra mazzel hebben met hun schip en het eiland: “Dit voorjaar bedachten de kinderen zelf een het thema van hun kamp. Dat werd een post-apocalyptische wereld, waarin de poolkappen zijn gesmolten en wij op een van de laatst overgebleven stukken land zijn gestrand. Daar past zo’n eiland prima bij!”

De hele week zijn de kinderen flink bezig. Ze zeilen en zwemmen veel en koken iedere avond in groepjes hun eigen maaltijd. ’s Avonds is er natuurlijk tijd voor kampvuur. Christiaan: ‘Tussen alle activiteiten door zijn we druk bezig geweest om twee grote forten te bouwen. Maar goed ook, want vandaag kwam er een motorboot met schurken langs die ons schip wilden kapen. Met flink wat waterpistolen en heel veel waterballonnen hebben we ze vanuit de forten weer weg weten te jagen.’

Voor de twee laatste dagen staat er nog een groot spel in Sneek op de planning, waarna de scouts donderdag hun forten en tenten afbreken weer naar huis gaan. Christiaan: “Tijdens een scoutingseizoen leren kinderen allerlei vaardigheden, maar ze leren ook samenwerken en op elkaar vertrouwen. Zo’n kamp is dan een fantastische afsluiting. Het is vrij intensief, maar geeft me vooral ook heel veel energie!”

|Doorsturen

BuienradarAgenda