Nieuws

Waterscouts op verkenning

De jongste waterscouts zochten voor hun zomerkamp de bossen van Beetsterzwaag op. Ze zochten naar geocaches, plonsden in het zwembad en speurden in de avondschemering naar herten. Maar natuurlijk moest er ook gevaren worden.

 

De welpen (7-9 jaar) maakten per kano zuidelijk van Beetsterzwaag een tocht over het Koningdiep, een oude, eigenwijs kronkelende beek. Het gebied rond het Koningdiep is de afgelopen jaren enorm vergroend en vernat, zodat er nu een geweldig beekdallandschap ligt. De scouts peddelden dan ook kilometerslang te midden van waterlelies, lisdodden, gele plomp en drijvend fonteinkruid.

Vanwege de droogte gold in de gemeente Opsterland een stookverbod. Een zomerkamp zonder kampvuur is voor scouts echter ondenkbaar. Daarom meldden de meisjes en jongens zich netjes bij het loket van het gemeentehuis in het dorp, om te horen wanneer het verbod zou worden opgeheven. De ambtenaren hadden goed nieuws voor de kinderen: op eigen terrein mocht nog steeds, mits veilig en bescheiden, worden gestookt. Zo stegen op de laatste kampavond toch nog de vlammen omhoog.

 

Eind augustus gaan de waterscouts weer van start. Acht welpen schuiven door naar de volgende leeftijdsgroep, zodat er ruimte komt voor nieuwe leden. Aanmelden van meisjes en jongens kan via info@caspardirobles.nl en meer informatie is te vinden op www.caspardirobles.nl en op facebook.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda