Nieuws

Waterscouts in de prijzen

Het ging er heftig aan toe bij de start van de jaarlijkse ‘Bikkeltocht’ in en rond Leeuwarden. Vier  waterscoutinggroepen uit Drachten, Sneek, Leeuwarden en Harlingen brachten 14 Lelievletten aan de start, die als simpele opdracht kregen zo snel mogelijk weer over de finish te komen.

Bij de Bikkeltocht mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van wind- en spierkracht. Lelievletten kunnen zeilen, maar je kunt er ook mee  roeien of wrikken. En ouderwets jagen of een combinatie van technieken is soms ook een optie, dus een beetje denkkracht aan boord kwam wel van pas.

Bij de start om 10 uur was het een gedrang van jewelste in het Nieuwe Kanaal naast de CCF. Het eerste deel van de tocht ging dwars door Leeuwarden en daar kwam het vooral op spierkracht aan. Maar natuurlijk werden de zeilen gehesen zodra het kon, al moest de mast verschillende keren worden gestreken om schadevrij een brug te kunnen passeren. Soepele samenwerking aan boord betaalde zich uit: hoe sneller de mast neer en weer overeind, hoe minder tijdverlies.

Het was ver na zessen voordat het laatste team de finishlijn passeerde. Onze jonge stadgenoten brachten trots een tweede en een derde plaats mee naar huis en de veroverde trofeeën sieren nu het clublokaal aan de Kanaalweg.

|Doorsturen