Nieuws

Waterscouts houden reünie(s)

Sinds 1988 organiseerde Scouting Caspar di Robles tientallen zomerzeilweken, honderden weekendkampen en duizenden wekelijkse activiteiten voor de Harlinger jeugd. Dat viert de groep zaterdag 29 juni met een reünie voor mensen die de afgelopen 30 jaar als vrijwilliger actief zijn geweest, of die tussen 1988 en 2006 jeugdlid waren.

Leden van de ‘oude’ groep in hun vlaggenmast (zomerkamp 1964, Eernewoude).

Oud-leden kunnen zich aanmelden via de pagina ‘Jippie, 30!’ op de website van de waterscouts, www.caspardirobles.nl. “Bij het 25-jarig bestaan in 2014 was er ook al een reünie,” vertelt bestuurslid Chris Elsinga, “en dat was zó leuk en gezellig dat we op herhaling gaan, met extra veel mensen en activiteiten.”

 

Het gaat de waterscouts voor de wind sinds clubhuis ’t Dok aan de Kanaalweg hun uitvalsbasis werd. Eerder huisden ze in ‘Casa di Robles’ aan de Oude Trekweg en nog eerder in pakhuis De Hamer op de Rozengracht. In al die jaren kwamen er heel wat bootjes voorbij, geschonken door goedgevige sympathisanten, gekocht voor bescheiden prijsjes of speciaal voor de groep gebouwd door de Vakopleiding Scheepsbouw Harlingen.

De scoutingvletten lagen er nog nooit zo netjes bij als nu, constateert Elsinga: “We hebben momenteel een geweldige ploeg vrijwilligers die de zeilvaardigheid van onze jeugdleden flink vergroot, en ze ook leert goed voor het materiaal te zorgen.” De oud-leden kunnen zich daar eind juni persoonlijk van overtuigen, want als onderdeel van het programma kunnen ze zelf ook weer even van wal steken.

 

Plannen

De waterscouts willen het overigens niet bij deze reünie houden. In de jaren vijftig en zestig was er in Harlingen namelijk óók al een zeeverkennersgroep onder de naam Caspar di Robles actief: “Wel een grappig toeval.” Als clubhuis fungeerde het oude tramstation op de Stationsweg. Later huisde de groep op het Schoolplein. Het winteronderhoud van de boten gebeurde een tijdlang in de Blauwe Hand. “Het lijkt ons leuk ook voor díe oud-leden een reünie te organiseren”, zegt Chris Elsinga. “Maar eerst is de huidige groep aan de beurt. De eerste honderdvijftig uitnodigingen zijn de deur al uit, 29 juni op de Kanaalweg, de inschrijving is geopend!”

Het is ’s zaterdags op het water vaak een drukte van belang.

|Doorsturen

BuienradarAgenda