Nieuws

Wat je moet weten over TENA-producten en hoe ze kunnen helpen bij incontinentie

Incontinentie, of ongewild urineverlies, is een veel voorkomende medische aandoening die meer dan 25 miljoen mensen in de Verenigde Staten treft. Hoewel het pijnlijk kan zijn, is het belangrijk om te weten dat er manieren zijn om de aandoening te beheersen en jouw levenskwaliteit te behouden. Een van de populairste oplossingen is het gebruik van TENA incontinentiemateriaal, die een superieur absorptievermogen en comfort bieden. In deze uitgebreide gids vindt je alle informatie die je moet weten over TENA incontinentieverbanden, zoals de beschikbare soorten, hoe je de juiste maat kiest en hoe je ze op de juiste manier gebruikt. Met deze kennis kun je een weloverwogen beslissing nemen die aan jouw specifieke behoeften voldoet en je helpt jouw waardigheid en onafhankelijkheid te behouden.

 

Tips voor het kiezen van het juiste TENA incontinentieverband

  • De eerste stap bij het kiezen van het juiste incontinentiemateriaal is beslissen welk type bescherming je nodig hebt. Heb je lichte incontinentie, of incontinentie die optreedt als je naar het toilet bent geweest? Wat zijn jouw persoonlijke voorkeuren, zoals absorptieniveau, stijl en type stof? Zodra je hebt vastgesteld welk type maandverband je nodig hebt, kunt je kiezen tussen extra-absorberend, super-absorberend of ultra-absorberend.
  • Vervolgens wil je jouw dagelijkse activiteiten afwegen, zoals wanneer je werkt, bedlegerig bent, in of uit huis bent, enzovoort. Begin met een kompres in jouw ondergoed te stoppen, zodat je een beter idee krijgt van hoe comfortabel het is. Je kunt de pads ook dragen tijdens activiteiten om een beter idee te krijgen van hoe ze aanvoelen onder kleding.
  • Als je eenmaal het juiste maandverband voor jouw behoeften hebt gekozen, is het belangrijk om het schoon, droog en in goede staat te houden. Was ze met een milde vloeibare zeep en spoel ze af met koud water, en houd ze uit de buurt van zonlicht om te voorkomen dat ze watervlekken krijgen. Als ze vuil zijn geworden, kunt je ze met koud water afspoelen en rechtop laten drogen.
  • Ten slotte is het belangrijk dat je jouw kompressen op de juiste manier weggooit. Gooi ze in de vuilnisbak of in het compostvat. Dit zorgt ervoor dat jouw maandverband goed wordt weggegooid en niet wordt verspild.

 

Juiste verzorging en onderhoud van TENA incontinentieverbanden

Deze verbanden zijn ontworpen voor dagelijks gebruik, waardoor ze het meest geschikt zijn voor mensen die bescherming willen bij regelmatige incontinentie momenten. Voor een optimaal gebruik van jouw TENA-verbanden moet je ze tijdens jouw incontinentie dragen en naar behoefte verwisselen. Om jouw incontinentieverbanden schoon en in goede staat te houden, moet je ze altijd meteen wassen met een milde vloeibare zeep en afspoelen met koud water. Houd ze uit de buurt van zonlicht en andere stoffen om te voorkomen dat er watervlekken op komen. Als je een TENAs-onderlegger een tijdje gedragen hebt, kun je hem afspoelen met koud water en rechtop laten drogen. Dit voorkomt dat vocht zich ophoopt, waardoor het materiaal na verloop van tijd zwak wordt en uit elkaar valt. Op zoek naar Tena lady? Bekijk dan snel de website voor meer productinformatie. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda