Nieuws

Wat is NIA dansen en hoe werkt het?

Als we jou vragen een aantal dansvormen op te noemen, noem je waarschijnlijk dansvormen als de tango, salsa, rumba en samba. Deze dansvormen zijn bekend over de hele wereld. Toch komen er ook steeds meer nieuwe dansvormen bij. NIA dansen is hier een voorbeeld van. Omdat dit pas sinds kort populair is in ons land, doet deze dans bij jou mogelijk geen belletje rinkelen. Ken jij het ook niet? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk wat NIA dansen is en hoe het werkt. Tot slot gaan we ook nog kort in op de oorsprong van deze dansvorm. 

Wat is NIA dansen precies?
Voordat we verder ingaan op NIA dansen, is het eerst handig om te weten waar NIA voor staat. Dit is de afkorting van Neuro Musculair Integrated Action. Wanneer we het ergens mee moeten vergelijken, komt Zumba nog het meest in de buurt. Toch is NIA dansen wel wezenlijk anders. Zo wordt er binnen deze dansvorm eigenlijk een combinatie gemaakt tussen dans, krijgsport en yoga. Hierdoor is het niet alleen goed voor jouw lichaam, maar ook voor jouw geest. Een ander groot verschil is dat deelnemers bij NIA dansen op blote voeten dansen.

Hoe werkt het?
Waar er binnen veel dansvormen regels gelden, is dit bij NIA dansen niet het geval. Hier mag namelijk alles en is niets verkeerd. Voordat deelnemers van start gaan, warmen zij zich eerst op. Zodoende is de kans op blessures minimaal. Vanuit de warming-up werken deelnemers uiteindelijk toe naar een climax. NIA dansen eindigt altijd met een cooling down. 

Doordat NIA een intensieve dansvorm is, merk je binnen een paar lessen al dat dit goed voor jouw lichaam is. Zo ervaar je fysieke verbeteringen en word je een stuk leniger. Bijkomend voordeel is dat NIA dansen zorgt voor een beter uithoudingsvermogen. 

Waar komt NIA dansen vandaan?
Net als veel andere dansvormen vindt NIA dansen zijn oorsprong ook niet in Nederland. Deze dansvorm is ontstaan aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, namelijk in Amerika. De laatste jaren heeft NIA dansen zich langzaam maar zeker verspreid over de rest van de wereld. Ondanks dat deze dansvorm bij ons pas net populair begint te worden, kun je al ruim 40 jaar NIA dansen in Nederland.

|Doorsturen

BuienradarAgenda