Nieuws

Wat heb je nodig om zakelijke rekeningen te openen

Als ondernemer is het belangrijk om alles goed op een rijtje te hebben. Door je financiële zaken overzichtelijk te houden, kun jij je beter focussen op de bedrijfsactiviteiten. Als zelfstandige ondernemer ligt de grens tussen privé en bedrijfsvermogen vrij dicht bij elkaar. Het is wel belangrijk om dit goed scherp te krijgen om ervoor te zorgen dat je geen onnodige kosten maakt. Met een zakelijke rekening zorg je ervoor dat je het privé vermogen en het zakelijk vermogen goed gescheiden kan houden. Hier zul je alles te weten komen wat je kunt helpen bij het openen van een zakelijke rekening. 

De voordelen van een zakelijke rekening

Het grootste voordeel van een zakelijke rekening is dat er goed onderscheid wordt gemaakt van wat jouw privé en zakelijk vermogen is. Dit maakt het namelijk makkelijker voor de boekhouder om inzicht te krijgen in de financiële gegevens. Een bedrijf moet natuurlijk jaarlijks een verslag maken met de financiën voor onder andere de belastingaangifte. Door privé en zakelijk goed te onderscheiden wordt het een stuk makkelijk om dit te regelen. Bij veel rekeningen is het ook mogelijk om de gegevens gelijk door te sturen naar de boekhouder. Dit is erg handig omdat je hierdoor zelf geen extra gegevens hoeft op te stellen voor de boekhouding. Afhankelijk van de aanbieder van de zakelijke rekening kunnen er ook andere voordelen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke creditcard en verzekering die gekoppeld is aan dezelfde rekening.

 

Aanvragen van een zakelijke rekening

Om een zakelijke rekening aan te vragen, is het belangrijk om een aantal zaken op een rijtje te hebben. Het is eerst belangrijk om te kijken met welke rechtsvorm je te maken hebt. Het gaat hierbij om het soort bedrijf die je bezit. Zo kun je een eenmanszaak hebben of een vof bijvoorbeeld. Bij een eenmanszaak is het vrij makkelijk om een zakelijke rekening te openen wanneer je al een andere rekening hebt bij de bank waar je een rekening wilt openen. Dit kun je vaak bij een servicepunt doen. Wanneer je nog geen klant bent bij de bank waar je een zakelijke rekening wilt openen of je hebt een ander rechtsvorm dat een eenmanszaak, dan moet je meestal een afspraak maken op het kantoor. Het maken van een afspraak kun je vrij makkelijk online doen. De bank leidt je dan tijdens de afspraak door de verschillende dingen die geregeld moeten worden. 

 

Het is aan te raden om een zakelijke rekening te open bij de bank waar je al een rekening hebt. Het wordt daardoor namelijk makkelijker om inzicht te krijgen in beide rekeningen. Dit is veel handiger voor jezelf om de financiële zaken op een rijtje te hebben. 

 

De kosten van een zakelijke rekening

Het openen en onderhouden van een zakelijke rekening komt met een aantal kosten. Deze kosten zijn wel belangrijk om rekening mee te houden bij het openen van een rekening. Vaak is het zo dat je in het begin korting krijgt op de rekening of het is helemaal gratis. Na een tijdje komen er wel meer kosten bij kijken. Je kunt de kosten schatten op 10 euro per maand, maar dit kan weer per bank verschillen. Voor meer informatie en de exacte kosten kun je beter contact opnemen met de bank of neem een kijkje bij zzp daily

|Doorsturen

BuienradarAgenda