Nieuws

Warm bewonersinitiatief: vrolijke vlag voor prettige feestdagen

Op verschillende plekken in Harlingen wappert een vrolijk gekleurde vlag. Het gaat om een speciale vlag met ‘Prettige Feestdagen’ erop. Anneke van den Haak, bewoonster van de Helling, kwam begin december met het idee voor een vlag bij haar appartementencomplex. 

Anneke van den Haak: ‘Ik zag zo’n vlag bij iemand in de tuin, het leek me leuk voor de bewoners van en rondom onze flat. Wij hebben een vlaggenmast bij de Helling en deze tijd vraagt wat extra aandacht voor elkaar. Het leek me mooi om met de vlag de mensen een hart onder de riem te steken.”

Via de website van de Bouwvereniging bracht ze haar idee in met een aanvraag voor het Betere Buurt Fonds. De Bouwvereniging reageerde enthousiast. De vlag bij de Helling hangt in top. “Wij vonden het idee van Anneke zo leuk, dat onze woonconsulenten bij nog meer wooncomplexen vlaggen hebben geregeld”, zegt Petra van der Wier, directeur-bestuurder. Met het Betere Buurt Fonds faciliteert de Bouwvereniging positieve initiatieven die bijdragen aan leefbaarheid.

|Doorsturen

BuienradarAgenda