Nieuws

Wandelpad Westerzeedijk langs Harlingervaart en verboden voor fietsers

HARLINGEN - Het wandelpad Bynia State-Westerzeedijk gaat niet dwars door de wijk Bynia State, maar loopt met een omweg langs de Harlingervaart. Het nieuwe wandelpad wordt na de zomer aangelegd en wordt niet toegankelijk voor fietsen.

Dat heeft het college van B en W vorige week besloten. B en W kiezen voor ‘Route 1’ langs de Harlingervaart, omdat bewoners dit de meest aantrekkelijke route vinden. “Zij wandelen liever langs het water, dan door een weiland en langs een geluidswal”, aldus de gemeente in een toelichting. De enige andere haalbare route, dwars door de wijk over De Standvastigheid, valt daarmee af.

Bewoners die langs de route wonen, maken zich zorgen over privacy, overlast en de rust in de wijk. De gemeente wil het plan voor het wandelpad samen met aanwonenden verder uitwerken, en op zoek naar maatregelen om overlast tegen te gaan. Zo is er ruimte om het pad wat verder van de woningen aan De Hoop aan te leggen.

Om overlast te voorkomen wordt het pad niet toegankelijk voor fietsers. De gemeente wil het pad voor fietsers en ander rijdend verkeer fysiek ontoegankelijk te maken. Het pad wordt wel toegankelijk voor rolstoelen, kinderwagens en scootmobielen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda