Nieuws

Wandelgroep voor 65+

Iedere dinsdag komt de Harlinger wandelgroep voor 65-plussers bij elkaar. Er wordt gewandeld in groepjes van vier personen en met anderhalve meter afstand. Van tevoren, tijdens een bakje koffie, worden de route en het tempo besproken.

Schoenen aan en wandelen maar! Er zijn maar weinig dingen waar je zowel lichamelijk als geestelijk van opknapt zoals een wandeling. Wandelen is in het bijzonder gezond voor senioren - de bloedvaten, het hart, gewicht en het geheugen; alles gaat erop vooruit. Door dagelijks een half uur te wandelen blijven spieren en pezen soepel en loop je als oudere minder risico op ernstige blessures bij een eventuele val. En niet te vergeten: het humeur wordt er beter van.

Je hoeft het niet te leren, want wanneer je kunt lopen, kun je ook wandelen en je hoeft niet superfit te zijn om het te doen. Van de natuur kun je genieten wat weer een verrijking is voor je hersenen. Het geeft een positief en blij gevoel. Door samen te wandelen ontmoet je andere mensen en maak je nieuwe contacten.

Iedere dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur met vooraf een bakje koffie in mfc Het Vierkant (Johan van Oldenbarneveltstraat 2). Er zijn geen kosten aan verbonden. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een keer meelopen? Bel voor informatie en/of aanmelding met ouderenwerker Johanna Schaap: 06-10890607. Mailen kan ook: j.schaap@harlingen.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda