Nieuws

Waddentoilet in nieuwe trein

De nieuwe WINK-trein ‘Het Wad’ van Arriva is deze week officieel in gebruik genomen. De trein wordt wisselend ingezet op verschillende trajecten, en rijdt ook naar Harlingen. Visit Wadden en Arriva toverden samen het toilet en de wanden er omheen om tot een ware belevenis.

(Foto: Ruben van Vliet)

Met de mooiste foto’s en een gedicht dromen reizigers voortaan even weg richting de wadden. Visit Wadden is trots op de nieuwe Wad-trein. Directeur Martin Cnossen over de samenwerking met Arriva “Wij willen duurzaam toerisme stimuleren. En wat past daar dan beter bij dan het duurzamere openbaar vervoer van Arriva? Ook al rijdt de trein niet altijd in het waddengebied, de Wad-trein stimuleert reizigers om het waddengebied te bezoeken. Uiteraard per trein of bus van Arriva.”

De Wad-trein is één van de 18 nieuwe WINK-treinen die met behulp van een namenwedstrijd een unieke naam van een bestemming heeft gekregen. Na 700 unieke inzendingen en bijna 10.000 stemmen selecteerde de jury uiteindelijk 18 bestemmingen. Samen met de naamgevers tovert Arriva de toiletten en de wanden er omheen in de treinen om tot een ware belevenis. De WINK-treinen rijden op Hydrotreated Vegetable Oil (HVO), een synthetische diesel, waardoor een CO2-reductie van 90 procent gerealiseerd wordt.

|Doorsturen

BuienradarAgenda