Nieuws

Waddenhal klaar voor toetsen rsg Simon Vestdijk

Nu de scholen hun deuren weer mogen openen, is het op veel plekken zoeken naar grotere ruimtes voor lessen, zodat leerlingen onderling anderhalve meter afstand kunnen bewaren. Simon Vestdijk kreeg van de gemeente Harlingen het aanbod om gebruik te maken van gemeentelijke gebouwen. Zo is sportcentrum de Waddenhal klaargemaakt voor het afnemen van de toetsen van examenklassen. Op die manier komen grotere ruimtes binnen de school beschikbaar voor leerlingen uit andere leerjaren.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Wethouder De Groot is blij dat de gemeente Harlingen een bijdrage kan leveren aan de oplossing. “We vinden het belangrijk om de scholen waar mogelijk te ondersteunen”, aldus de wethouder. Gerald Schutte, directeur van Simon Vestdijk in Harlingen, is zeer te spreken over de samenwerking met de gemeente. “We merken dat we hierin echt samen optrekken. Het is prettig te merken dat de gemeente met ons meedenkt.”

Tijdens de voorjaarsvakantie maakte het kabinet bekend dat de scholen onder een aantal voorwaarden weer leerlingen mogen ontvangen. Simon Vestdijk kiest ervoor om zo min mogelijk online lessen uit te laten vallen, zodat voor elke leerling een rijke combinatie van online en fysieke lessen ontstaat. “Dat is best even een puzzel”, aldus Schutte.

|Doorsturen

BuienradarAgenda