Nieuws

Wachtschip waterscouts in Harlingen

Afgelopen zaterdag meerden de waterscouts voor het eerst hun nieuwe wachtschip ‘Adventure’ af in Harlingen. Het schip werd warm welkom geheten door de scouts, maar volgens voorzitter Barend Jan Baars ook door Harlingen: “Op het wad werden we al begroet door andere schepen en door de Havendienst. Vanaf de sluis stonden er op allerlei plekken mensen langs de kant van het kanaal te zwaaien. Dat was extra leuk omdat we vanwege corona geen groot feest bij ons clubhuis konden organiseren.”

Waterscouts halen zeilend hun nieuwe schip binnen. (Foto: Edwin Kooren)

Ook in de weken voordat het schip koers zette naar haar nieuwe thuishaven werd al duidelijk dat het schip in Harlingen welkom is: “Het is echt fantastisch hoeveel mensen en bedrijven via onze crowdfunding een donatie overmaken of lid worden van de Club van 100. De teller staat inmiddels op 12.000 euro. Daar zijn we ontzettend blij mee!”

Dankzij alle fondsen, subsidies en gulle gevers konden de waterscouts de Adventure inmiddels aanschaffen. Toch zijn ze er nog niet. Eind van de maand gaat het schip de werf op voor onderhoud en de scouts hopen voor de zomer het schip ook al te verduurzamen, onder andere met zonnepanelen en energiezuinige verlichting. Barend Jan: “We zijn er bijna, dus we zetten er vol op in dat we al deze zomer met de Adventure op kamp kunnen. Wie ons daarbij financieel of met kennis en kunde wil helpen is natuurlijk van harte welkom!”

Wie meer wil weten óf de scouts wil steunen kan terecht op www.caspardirobles.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda