Nieuws

Waar moet je rugzak aan voldoen?

De eerste stap bij het kiezen van de juiste rugzak is om te beslissen waar je hem voor gaat gebruiken. Veel rugzakken zijn speciaal ontworpen voor specifiek gebruik en bieden verschillende functies die specifiek zijn voor dat gebruik. Met de nieuwste functies en stijlen kun je zo veel of zo weinig meenemen als je nodig hebt voor de door jou gekozen activiteit. Voor velen van ons kunnen de vele opties voor rugzakken overweldigend lijken wanneer we proberen te kiezen welke voor ons de juiste is om te kopen. Daarom hebben we een gids samengesteld om je te helpen bij het kiezen van de juiste rugzak voor welke activiteit je ook doet.

Rits

Elk compartiment moet worden afgesloten met twee ritsen die aan elkaar kunnen worden vergrendeld. Hoewel je je misschien niet al te veel zorgen maakt over iemand die je vuile kleren steelt tijdens een dagtocht, wil je misschien toch je tas op slot doen tijdens het reizen of als je weet dat je in de buurt bent van veel mensen. Het hebben van een slot zal je helpen om je op je gemak te stellen. Een shopper met rits is daarom een goede keuze! 

Compartimenten

Een goede rugzak moet meerdere vakken hebben waarin je je spullen kunt opbergen. Je kunt je spullen in secties verdelen, zodat ze gemakkelijker te vinden en toegankelijk zijn. Misschien kies je ervoor om je kleding in het grootste vak op te bergen, je schoenen in een apart vak en je kleinere spullen in een ander vak. De organisatie bespaart je tijd omdat je niet in je weekendtas hoeft te graven naar wat je zoekt. 

Frame

Veel rugzakken staan ​​tegenwoordig bekend als interne framepacks, wat betekent dat hun steunstangen en frames in de rugzak zijn ingebouwd en uit het zicht blijven. Externe framepakketten zijn gebouwd met staven die zichtbaar zijn en los van de tas. Deze zijn meestal groot en onhandig, dus je wilt er zeker van zijn dat je een tas met een intern frame krijgt. Het ziet er niet alleen beter uit, maar je tas wordt ook slanker en je hoeft je geen zorgen te maken dat de hengsels ergens aan blijven haken. Dit frame maakt het verplaatsen gemakkelijker, het is gemakkelijker voor je rug en de tas is duurzamer. 

Materiaal

Tenzij je een meerdaagse wandeling gaat maken, heb je waarschijnlijk geen rugzak of sporttas nodig die volledig waterdicht is, maar misschien wil je toch een tas die semi-waterdicht is, zodat je spullen niet nat worden tijdens lichte regen. In het geval van een stevige regenbui, worden veel rugzakken geleverd met een zeil dat kan worden gebruikt om ze af te dekken. 

Schouderbanden

Om het dragen van je rugzak comfortabel te maken, wil je naar alle waarschijnlijkheid een rugzak met gewatteerde schouderbanden. Dit vermindert de druk op je schouders en je onderrug. De vulling moet dik zijn en uit één stuk materiaal zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat de pad minder snel dunner of gespleten wordt.

|Doorsturen

BuienradarAgenda