Nieuws

Waar komen refurbished iPhones vandaan?

In een tijd waar duurzaamheid een belangrijk onderwerp is en de meeste mensen minder geld willen uitgeven voor een nieuwe smartphone, zijn de refurbished iPhones in opkomst. Niet raar natuurlijk, want je kunt met een refurbished iPhone flink wat geld besparen. Het prijsverschil met een nieuwe iPhone uit de winkel kan zelfs oplopen tot 50%. Daarnaast worden de meeste mensen steeds bewuster van al hun keuzes die ze maken wat betreft duurzaamheid. Door het kopen van een refurbished iPhone geef jij een gebruikte toestel een tweede leven. Er hoeven geen schaarse grondstoffen meer gebruikt te worden voor het produceren van een nieuwe iPhone. Zo draag jij je steentje bij aan een beter milieu. Klinkt goed, maar waar komen de refurbished iPhones nou vandaan?

Refurbished iPhones zijn vaak toestellen die gebruikt zijn, maar om verschillende redenen zijn teruggebracht. Een van de redenen van het terugbrengen van deze toestellen is dat ze uit bedrijfsleven komen. Hier liggen ze vaak dan in een laatje weggelegd en worden weinig tot niet gebruikt. De toestellen die gebruikt zijn en terug worden gebracht, worden door specialisten van bepaalde bedrijven uitgebreid gecontroleerd op meer dan 50 verschillende punten. Hierbij wordt er gekeken naar eventuele defecte onderdelen. Deze defecte onderdelen, zoals een iPhone batterij of een oor speaker, worden dan vervangen door onderdelen die kwalitatief goed in orde zijn. Nadat de onderdelen vervangen zijn, worden de toestellen weer uitgebreid gecontroleerd. Als alles goed in orde is, kan de iPhone worden verkocht als refurbished.

Een andere reden voor het ontstaan van refurbished iPhone is iemand die een nieuw toestel heeft uitgekozen en zijn/haar oude iPhone heeft ingeruild. Deze iPhones worden wederom ook opgekocht en opgeknapt door gespecialiseerde bedrijven voordat ze voor de verkoop beschikbaar worden gesteld. Om een voorbeeld te geven wordt er een gebruikte iPhone X ingeleverd door iemand. Deze iPhone X wordt gecontroleerd, opgeknapt en opgepoetst voordat het een iPhone X refurbished wordt.

De iPhones hoeven niet altijd gebruikt te zijn. Er kan namelijk ook sprake zijn van een voorraadoverschot waardoor de iPhones niet verkocht kunnen worden. Deze grote partijen iPhones worden dan als refurbished verkocht.

Tenslotte kan het voorkomen dat iemand om bepaalde redenen af ziet van zijn aankoop en de iPhone binnen 14 dagen retourneert. 

|Doorsturen

Borrie

2020-03-29 19:05:29

Dit is meer reclame dan nieuws. Vergeet niet het nadeel van een refurbished iPhone dat de software-updates eerder stoppen dan bij een nieuw en modern toestel. En het stoppen van updates brengt beveiligingsrisico's met zich mee. Tevens worden iPhones bewust steeds trager gemaakt en gaat de accu softwarematig aangestuurd sneller leeg. Het artikel is dus onvolledig en lijkt op reclame.

Buienradar



Agenda