Nieuws

VVV Harlingen verder onder naam Tourist Info Harlingen

HARLINGEN - VVV Harlingen – gevestigd op Grote Bredeplaats 12 – heeft een naamsverandering ondergaan en gaat verder als Tourist Info Harlingen/Harlingen Welkom Aan Zee. De nieuwe naam sluit beter aan bij de huidige rol en functie van de organisatie binnen toeristisch Harlingen en bij de toeristische ontwikkelingen vanuit de gemeente Harlingen.

Dankzij de goede samenwerking met de gemeente is er een nieuwe, moderne website gerealiseerd (www.harlingenwelkomaanzee.nl ) en is de VVV-gerelateerde site opgezegd. Het beheer van de bijbehorende database is in handen van Tourist Info Harlingen.

“Wij zijn jaren VVV-agentschap geweest, maar door diverse ontwikkelingen in de markt is de meerwaarde van een aansluiting bij de VVV voor ons verdwenen”, aldus voorzitter Ben van der Ham van Tourist Info Harlingen. “Zo zijn de VVV-bonnen niet meer exclusief te verkrijgen bij onze locatie, waardoor wij hierdoor minder inkomsten genereren. Door te stoppen met de VVV-constructie, besparen wij geld. Dit willen wij effectiever en efficiënter gaan inzetten.”

Het gevolg van het besluit is wel dat er met ingang van 1 maart geen VVV-cadeaubonnen meer via Tourist Info Harlingen te koop zijn. “Wij vinden dit jammer voor onze vaste klanten, maar we hopen dat ze begrip hebben voor ons besluit. Het budget dat wij dankzij een subsidie van de gemeente Harlingen en onze trouwe donateurs hebben, willen wij efficiënt en verantwoord inzetten. In het belang van het voorbestaan van Tourist Info Harlingen.” Ben van der Ham benadrukt dat er  verder niets zal veranderen. “We blijven net als nu zes dagen in de week open en in de zomermaanden zelfs zeven dagen per week. Dezelfde vertrouwde gezichten verzorgen dezelfde dienstverlening.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda