Nieuws

Vrouwenkoor Solid wint Friese Korenslag

Vijf top-koren lieten zich afgelopen zaterdag van hun beste kant zien in de Martinikerk in Franeker. Ze streden om de titel ‘Beste popkoor van Friesland’. Het was een mooie en spannende avond. Het Harlinger Vrouwenkoor Solid won voor de tweede keer de eerste prijs.

Vrouwenkoor Solid. (Foto: Edwin Kooren)

Voor de pauze waren er drie optredens: Vocal Group Stim uit Dokkum, Vrouwenkoor FromUs uit Dronrijp en Vrouwenkoor Solid uit Harlingen. Na de pauze Vrouwenpopkoor Switch Leeuwarden en tot slot Popkoor First Beat, ook uit Leeuwarden.

Vrouwenkoor Solid zong vier nummers: I heard it through the grapevine, Over de Muur, My Immortal en Stand my ground. Heel verschillende nummers, waarin gezongen wordt over bedrog, de val van de muur, niet kunnen loslaten van verloren geliefden en over het op je strepen staan. Het jurycommentaar kon niet beter voor Solid: “Mooie samenklank, goede tekstbeleving, prachtige uitstraling en dat alles klopte.” Ook voor Gert-Jan Hoekstra, dirigent van Solid was er een groot compliment: “Ritmisch erg goed en uitstekend contact met het koor.”

De jury bestond uit voorzitter Hoite Pruiksma, Janny Brandsma en Theo Wiersma. Ze waren al vrij snel uit de top 3. Vocal Group Stim werd keurig derde, maar het verschil tussen de nummers 1 en 2 was minimaal. Beide koren werden enorm geprezen. Het kwartje viel de goede kant op voor Vrouwenkoor Solid en Popkoor First Beat moest het (weer) doen met een tweede prijs.

In de editie van 2015 was Vrouwenkoor Solid ook al als eerste geëindigd en tijdens de voorgaande editie (2017) behaalde het Harlinger koor de tweede plaats. Organisator Neno van der Schaar was zeer tevreden. Hij heeft met deze vierde Korenslag het mooie bedrag van 5500 euro opgehaald voor Stichting Beautiful Kidz Namibia.

|Doorsturen

BuienradarAgenda