Nieuws

Voorverkoop musical ‘Maria’ start met flashmob

De musical ‘Maria, de kracht van de liefde’ wordt in mei drie keer opgevoerd in de Midlumerlaankerk. Met een flashmob in de Grote Kerk werd afgelopen zondag het startsein gegeven voor de kaartverkoop.

Het begon met één pianospeelster die op de vleugel begon te spelen. Verderop nog een dwarsfluit, een trombone en een grote tuba die ook naar voren liepen. Vervolgens stonden verschillende mensen op en begonnen een onbekend lied te zingen. Uiteindelijk bleken er ruim dertig muzikanten en zangers uit alle kieren en gaten te komen om de argeloze kerkgangers te verrassen op een flashmob.

 

Hoewel tijdens de diensten van de Protestantse Gemeente Harlingen-Midlum regelmatig wordt gezongen en gemusiceerd, was deze flashmob toch een bijzondere gebeurtenis. Verbaasd keken de kerkgangers dan ook naar deze actie die plaatsvond om aandacht te vragen voor de musical Maria.

 

Het verhaal van de musical vertelt dat in een klein dorp op een dag een reizend theatergezelschap langskomt, dat op verzoek improviserend theater speelt. In overleg met de dorpelingen laten zij het levensverhaal van Maria tot leven komen in spel en zang. Gedurende een aantal dagen praten vijf acteurs en de regisseur met dorpelingen om zich een beeld te vormen van het leven in het dorp en de persoonlijke levensverhalen en ’s avonds verwerken ze die ervaringen in hun spel, waarbij ze verbanden leggen met het verhaal over Maria.

De musical wordt op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei opgevoerd in de Midlumerlaankerk. Kaarten voor volwassenen kosten € 6,50 en voor kinderen (in de bassischoolleeftijd) 5 euro, inclusief een consumptie in de pauze. Voorverkoop via Pippel (Prinsenstraat 1) en bij Atelier De Groot (Voorstraat 72) en na afloop van de kerkdiensten van de Protestantse Gemeente Harlingen-Midlum. Info via  musical@pg-harlingen.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda