Nieuws

Harlinger Volkstoneel speelt ‘De lokroep van de walvis’

Het Harlinger Volkstoneel speelt op 29 en 30 maart ‘De lokroep van de walvis’ in Stadsschouwburg Trebol. Het toneelstuk gaat over ouwe én jonge seunen en wat hen verbindt. Over verloren liefde en de roep van de stad Harlingen naar toeristen die er niet eerder waren en de enkele Harlinger die lang en ver weg was.

‘De lokroep van de walvis’ is een toneelstuk in twee delen, waarvan Het Harlinger Volkstoneel hoopt dat het door de Harlinger humor, spraakgebreken en spraakverwarring op de lachspieren zal werken. Het stuk is speciaal voor het Harlinger Volkstoneel geschreven door Doet Velthuis, in het Harlingers. Velthuis neemt ook de regie voor haar rekening en maakte enkele liedteksten op goed in het gehoor klinkende evergreens van onder anderen John Denver. De acteurs en figuranten nemen de zang van deze nummers voor hun rekening, onder muzikale begeleiding van Charly Senecal, Robin Wiersma en Sietze van Bon.

 

Kaarten zijn vanaf vrijdag 22 februari te koop bij Zensa Moda en Poiesz in Harlingen of telefonisch te bestellen bij Ada Huizenga (0517-416165). De stadsschouwburg is beide avonden open vanaf 19:00 uur, de zaal gaat open om 19:30. De lokroep van de walvis begint om 20:00 uur.

|Doorsturen