Nieuws

Voedselbank op weg naar kerst

De weken in de aanloop naar kerst is voor de voedselbanken een drukke tijd. Op verschillende plaatsen worden momenteel acties gehouden. In supermarkten, kerken en scholen worden producten ingezameld. En dan zijn er de vele particulieren, organisaties, bedrijven en verenigingen die met hun giften de voedselbank verrassen. Erg nodig, en tegelijk hartverwarmend, meldt voedselbank De Helpende Hand. Intussen worden de pakketten voor de komende kerst gereed gemaakt.

Tegenwoordig wordt regelmatig beweerd dat de maatschappij harder wordt, aldus de Helpende Hand. “Op bepaalde plekken merk je zeker dat de economie mensen tot een onkostenfactor verlaagt, met alle negatieve gevolgen. Maar de acties voor de voedselbank laten zien dat er ook een tegenbeweging is. Velen wensen diep in hun hart hun medemensen een goed leven toe. Hun bijdragen in  allerlei vormen bewijzen dat er gelukkig ook ‘mensen van goede wil’ zijn.”

In andere delen van het land zorgt de aantrekkende economie er voor dat minder mensen gebruikmaken van de voedselbank. In Waadhoeke en Harlingen is die tendens nog niet zichtbaar. Eerder het tegendeel. In het afgelopen jaar is Voedselbank de Helpende Hand in Noordwest-Friesland gegroeid naar 220 ‘klanten’. “Men mag er van uitgaan dat het aantal mensen met financiële problemen aanzienlijk groter is. Maar gelukkig blijft er ook een brede support voor het werk.”

 

Door de veranderingen in de bankafschriften kan men bij de voedselbank tegenwoordig niet meer zien van wie een bepaalde gift is binnengekomen. Daardoor kan men ook geen bedankje sturen naar de goede gevers. De Helpende Hand bedankt oprecht allen die in het afgelopen jaar in welke vorm ook hebben geholpen. Dankzij hun steun hoopt de voedselbank te kunnen bijdragen aan een feestelijke kerst voor mensen in het donkere tijden.

 

In het afgelopen jaar ging de voedselbankbus onherstelbaar kapot. De voedselbankbus maakte overuren vanwege de wekelijkse rit naar het distrubutiecentrum in Drachten, de verschillende contacten met supermarkten en de bezorgroutes. Toen de voedselbank in Dronten een nieuwe bus aanschafte, kon De Helpende Hand de oude overnemen. Via sponsoring door onder andere de Rotary, de gemeente Harlingen en enkele fondsen kwam het geld voor de overname bij elkaar. Zeer recentelijk is de koelwagen opgehaald, de stickers van Dronten zijn nog duidelijk zichtbaar. Nu het in de week voor kerst extra druk is, komt deze versterking van de transport goed van pas. Meer info op www.voedselbankdehelpendehand.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda