Nieuws

Voedselbank ontvangt cheque van jubilerend Breicafé Grote Kerk

Deze maand is het tien jaar geleden dat vanuit de diaconie van de Grote Kerk het breicafé werd opgericht. Maartje Bonnema en Anja Visser waren de initiatiefnemers. Nog steeds komen iedere tweede maandag van de maand dames in De Hoeksteen om te breien.

Door Ubbo Posthuma

Overhandiging van de cheque door Anja Visser. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Gezelligheid staat bij de dames voorop. Er is volop gelegenheid tot een praatje, er wordt koffie of thee geschonken en tijdens de kerst krijgt eenieder een kleine attentie. Onlangs werd van de gebreide spullen de jaarlijkse Fancy Fair gehouden. De opbrengst hiervan wordt steevast aan een goed doel geschonken. Vorig jaar was dit de Herbergier (voor de aanschaf van een duofiets) en dit jaar kon Voedselbank de Helpende Hand op een bedrag rekenen.

 

Gastvrouw Anja Visser heette voorzitter Cees Glashouwer van de Voedselbank dan ook hartelijk welkom. In een uiteenzetting over het breicafé wist zij de spanning over de hoogte van de cheque er aardig in te houden. Uiteindelijk werd de envelop overhandigd en met trillende vingers haalde Glashouwer de cheque tevoorschijn, waar een bedrag van maar liefst 700 euro op vermeld stond.

 

Een beduusde voorzitter liet in een dankwoordje weten dat het nu in de kerstperiode behoorlijk druk is. “In totaal bezorgen wij 220 pakketten op adressen in Harlingen en omgeving alsmede in gemeente Waadhoeke. Wij zijn bijzonder blij met deze gift, die we zullen gebruiken voor algemene werkzaamheden van de Voedselbank.” Glashouwer voegde daar aan toe dat ze wel merken dat er vanuit de samenleving steeds meer steun komt voor de voedselbank. De Voedselbank bestaat nu twaalf jaar. Glashouwer sloot zijn dankwoordje af met het feit dat hij juist in deze periode aan het breicafé denkt. Al lachend: “Ik heb namelijk tien paar door jullie gebreide sokken in de kast liggen, waar ik nu ook weer een paar van draag, vandaar.”

 

De gastvrouwen van het breicafé bestaan uit de dames Anja Visser, Anna Visser, Saakje de Wit en Maartje Bonnema. Overigens zijn nieuwe deelnemers hartelijk welkom. “Het is geen punt als je niet breit”, zeggen Anja en Anna Visser. “Je mag ook haken of zoals iemand anders hier ook doet kaarten maken of gewoon even een praatje maken.”

 

U bent van harte welkom in De Hoeksteen, kerkpad 16 te Harlingen. Iedere tweede maandag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur.

|Doorsturen