Nieuws

Voedselbank blij met brede steun

Dat de coronacrisis voor veel mensen een lastige tijd is, is bekend. Maar er lijkt ook een positieve tegenbeweging gaande. In elk geval merkt de voedselbank dat in deze tijd de support voor haar werk sterk is toegenomen.

Op vele plaatsen in het land merken voedselbanken dat de coronacrisis mensen in financiële problemen brengt, en het aantal klanten laat stijgen. Ook voedselbank De Helpende Hand constateert de laatste weken een toename van hulpvragen. Gelukkig gebeurt er tegelijkertijd ook iets anders. Individueel en groepsgewijs geven mensen uiting aan hun steun. Zo hebben in Harlingen enkele serviceclubs de handen ineen geslagen om de voedselbank de winter door te helpen. Ook in Franeker was er steun: de voedselbank kon een week lang van de goede doelenwinkel in het voormalige pand van Expert in de Dijkstraat profiteren.

Daarnaast komen er talloze giften van particulieren binnen op de bankrekening van de voedselbank. Doordat bij deze transacties enkel de naam van de gever vermeld staat, maar verdere gegevens ontbreken, kan de voedselbank niet een dankjewel terugsturen. Voor wie het betreft en dit leest, wil de voedselbank laten weten zeer verheugd te zijn over deze steun: “BEDANKT!” 

DE-punten 

Koffie staat voor een moment van ontspanning, even tot jezelf komen en gezelligheid. Koffie is echter een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt (te) weinig voor in voedselpakketten, maar wordt wel buitengewoon gewaardeerd.

Elk jaar houden de Nederlandse voedselbanken in december een inzameling van DE-punten, welke Douwe Egberts vervolgens aan het begin van het nieuwe jaar omzet in pakken koffie. Al heel veel jaren participeren de Lions in deze acties. In Harlingen en de Waadhoeke hebben de Lions op een aantal punten een inzamelingbox geplaatst, terwijl ook de meeste kerken een verzameldoos in de hal hebben staan. Wilt u helpen en hebt u waardepunten? De boxen staan bij Albert Heijn en Jumbo in Harlingen, in Franeker bij de Spar en Albert Heijn en in Welsrijp. Verder in de meeste kerken van Harlingen en Waadhoeke. Overigens is de spaarpuntenactie vanwege de lockdown met een maand verlengd en kunnen de punten ook in januari ingeleverd worden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda