Nieuws

(Advertorial)

Voedingsadvies Lieneke: “Een goede balans in je voedingspatroon is van groot belang”

MIDLUM – Lieneke van der Wal is dit jaar begonnen als voedingsdeskundige in Midlum. Ze heeft een praktijk in haar woning op Harlingerstraatweg 43 te Midlum, waar ze woont met haar man en twee dochters van 4 en 7 jaar.

Voedingsdeskundige Lieneke van der Wal. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

De 32-jarige Harlingse begon haar carrière in winkels als Trekpleister en Etos in Franeker en Bolsward. Na de geboorte van haar dochtertje ging ze aan de studie voor voedingsdeskundige. Na het behalen van haar diploma begon ze een eigen praktijk gespecialiseerd in het begeleiden van mensen op het gebied van gezonde voeding.

Volgens Lieneke gaat de hulp van een voedingsdeskundige verder dan advies over gezonde voeding alleen. “Zo adviseer ik mensen ook over een gezonde levensstijl. Alleen gezond eten is immers niet voldoende om af te vallen. Ik word dan ook vaak ingeschakeld door mensen die op een gezonde manier gewicht willen verliezen of andere lichamelijke problemen willen oplossen. Je kunt denken aan mensen die problemen met hun huid, of te weinig energie hebben.”

Samen met Lieneke worden de mogelijkheden om gezonder te leven in kaart gebracht. “Een juiste balans in het voedingspatroon van een cliënt is hierbij van groot belang. Hij of zij moet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen om het lichaam gezond te houden. Ook is het belangrijk om samen te kijken naar wat je nodig hebt en op welke manier dit haalbaar is. Gezamenlijk wordt een eet- en leefplan opgesteld dat een cliënt gedurende een vooraf bepaalde periode kan volgen. Tijdens deze periode worden er regelmatig afspraken ingepland, om de voortgang van een cliënt te monitoren. Waar nodig zal het eet- en leefplan worden aangepast.”

Bijzonder is het feit dat ze via het internet het programma ‘Liefde voor je lichaam’ verzorgt, dat mensen thuis kunnen volgen. Binnenkort wil Lieneke beginnen met informatieavonden/workshops. Afspraken kunnen in de praktijk maar ook bij de mensen thuis plaatsvinden. Men kan een gratis kennisgesprek aanvragen. Op www.voedingsadvieslieneke.nl is alle informatie verkrijgbaar. Bellen of appen kan ook: 06-38343869.

|Doorsturen

BuienradarAgenda