Nieuws

Vmbo’ers Simon Vestdijk maken dromen waar

Ontdekken waar je interesses en talenten liggen, kennismaken met bedrijven en zo leren welke beroepen en opleidingen er bestaan,  keuzes maken en daar richting aan kunnen geven. Dat leren de vmbo-leerlingen van rsg Simon Vestdijk tijdens de Loopbaan Oriëntatie Begeleiding (LOB).

Afgelopen maandag was er een LOB-dag voor klas 3 en 4 vmbo van het profiel Dienstverlening & Producten. Deze dag stond in het teken van dromen, keuzes maken en doen. De LOB-dag begon met een interactieve voorstelling en daarna stonden er workshops gepland. Leerlingen werden aan het denken gezet over wat ze belangrijk vinden, waar ze van dromen, maar ook over obstakels die in de weg staan om hun doel te bereiken. Hoe kom je dan toch bij je droom? Er is altijd een oplossing.

De dag werd afgesloten met presentaties waarin leerlingen hun droom uitbeeldden. Zo gingen ze in het lokaal op wereldreis, werd er parachutegesprongen, kwam er een verpleegkundige langs en werd er een gezin uitgebeeld. Het was een leuke dag en een manier om leerlingen tot denken aan te zetten. Volgens de leerlingen was de toegevoegde waarde van de dag dat ze geleerd hebben dat het vooral belangrijk is om te kiezen voor je dromen en die waar te maken.

|Doorsturen

BuienradarAgenda