Nieuws

Visser ATR en Spaansen bekrachtigen samenwerking met nieuwe perscontainer

HARLINGEN - Visser Afvalinzameling, Transport en Recycling heeft een nieuwe perscontainer geleverd bij Spaansen Bouwsystemen. Daarmee bekrachtigen de twee familiebedrijven hun samenwerking. In de perscontainer gaat maar liefst 20 kuub afval.

Harrit Kingma van Visser ATR ‘overhandigt’ op gepaste afstand de perscontainer aan Johan Valkering van Spaansen.

Spaansen is een groot bedrijf met ruim 120 werknemers. “We produceren en leveren prefab betonwanden en -vloeren voor de woning- en lichte utiliteitsbouw voor heel Nederland”, vertelt Johan Valkering van Spaansen. “Ondanks het hergebruik en scheiden van afval, ontstaat nog een deel restafval.”

“In de nieuwe perscontainer gaat restafval”, zegt Harrit Kingma, vertegenwoordiger van Visser ATR. “Restafval is namelijk zeer geschikt om te persen. Zo neemt het minder ruimte in binnen de container. Daarom is een perscontainer voor Spaansen het beste inzamelmiddel. Anders staan we hier bijna dagelijks, nu eens per twee weken.”

 Rolcontainers

Spaansen begon wel met rolcontainers. “Dat kon toen ook nog prima”, vervolgt Harrit. “Het bedrijf groeide en daarmee het afval ook. Regelmatig hebben we het afvalbeleid aangepast op de groei van Spaansen. Acht jaar geleden adviseerden we een perscontainer om een efficiëntieslag te maken. Deze was nu aan vervanging toe en gaat weer jarenlang mee.”

De samenwerking voor de afvalinzameling begon ongeveer 35 jaar geleden. Visser omschrijft de samenwerking als: “Zeer prettig, hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat we beide familiebedrijven zijn, al is het in beide gevallen wel ondertussen een familie van bedrijven geworden.” Johan Valkering, Coördinator Inkoop en Ontwikkeling bij Spaansen, vult aan: “Visser is een prima partij, we werken goed samen. We hebben beide de mentaliteit van elkaar helpen en afspraken nakomen. Visser denkt mee en schakelt snel. De service die het bedrijf levert, is uniek.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda