Nieuws

Vijf gratis bezoekerskaarten vignetgebied

HARLINGEN – Inwoners van Harlingen krijgen vanaf volgend jaar vijf bezoekerskaarten voor het vignetgebied gratis. Het gaat daarbij om digitale bezoekerskaarten.

Dit plan is onderdeel van de parkeerverordening voor 2019, die volgende week in de raadszaal aan bod komt. De kaarten kosten vijftig cent per stuk en de gemeente raamt de totale kosten op 6000 euro.

Verder wil de gemeente een andere aanpak voor bezoekerskaarten voor de binnenstad: “Er zijn aanwijzingen dat bedrijven misbruik maken van bezoekerskaarten voor bewoners.” Bewoners moeten vanaf volgend jaar tekenen voor een code die gelinkt is aan de kaarten.

Het tarief voor campers aan de Nieuwe Vissershaven (€ 7,50 per nacht) is volgens het college van B en W te laag. “Het schijnt zelfs één van de goedkoopste locaties te zijn in Nederland.” Het tarief gaat volgend jaar omhoog naar € 10 per nacht. In 2020 nog een stijging; met 5 euro naar € 15 per nacht. Met de verhoging wil het college het “overvolle gebruik” reguleren. De opbrengst van de camperplaats gaat naar Port of Harlingen.

|Doorsturen