Nieuws

Verrassend en komisch Fietsorkest op vrijdagmiddag Visserijdagen

Het Fietsorkest uit Eindhoven komt naar Harlingen, als plaatsvervanger van het ringrijden. “Zes muzikanten op een vier meter lange tandem zullen de Voorstraat muzikaal onveilig maken en het publiek ongetwijfeld prima vermaken met hun acts”, aldus Jules Dutrieux, voorzitter van de Stichting Visserijdagen Harlingen.

“Het besluit om de ringrijderij dit jaar af te blazen wegens te weinig deelname, is geen gemakkelijke beslissing geweest”, zegt Dutrieux. “We weten dat veel mensen van dit spektakel genieten, maar de Friese paarden maken een belangrijk onderdeel van het theaterspektakel De Stormruiter uit en daar moeten ze op vrijdag 31 augustus, helaas voor ons, aanwezig zijn. Nadat we dit bericht hebben ontvangen, zijn we meteen op zoek gegaan naar een nieuw programmaonderdeel en dat hebben we gevonden.”

Het Fietsorkest is een graag geziene act op festivals en feesten in binnen- en buitenland. Al fietsend spelen de muzikanten vrolijke en aanstekelijke muziek. Soms gaan ze plotsklaps in de rem om met veel bombarie af te stijgen. Het publiek wordt vervolgens getrakteerd op een onnavolgbare taptoe, hilarische ballet-act of absurde slapstick met halsbrekende acrobatische toeren. Om de toeschouwers na afloop achter te laten in het besef dat ze iets bijzonders hebben meegemaakt. Ook omdat het Fietsorkest niet schroomt de bezoekers op het verkeerde been te zetten.

Het Fietsorkest bestaat sinds 2002 en de bezetting is: trompet, tenorsax, altsax, accordeon, bastuba, grote trom, bekkens en… fietsbel. Het repertoire omvat onder andere filmmuziek, klezmer, ragtime en jazz. Het Fietsorkest trekt op vrijdagmiddag vanaf 14.15 uur door de stad.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda