Nieuws

Vermilion Energy en Stichting Present slaan handen ineen voor ‘Day of Caring’

Vermilion Energy organiseert ieder jaar een dag waarop veel medewerkers de hele dag vrijmaken om iets te doen voor de mensen in de omgeving waarin zij werken. Dit heet de Vermilion ‘Day of Caring’ en deze dag vond dit jaar plaats op 19 juni.

(Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Het was op die woensdag erg stil op het hoofdkantoor van Vermilion Energy in Harlingen. Ongeveer 30 medewerkers trokken er op uit om mee te doen aan de jaarlijkse ‘Day of Caring’. Dit jaar lag de focus vanuit Vermilion Energy op de “kansrijke samenleving”, één van de vier maatschappelijke pilaren voor Vermilion.

 

Vermilion Energy produceert aardgas uit kleine gasvoorkomens die op land liggen en omdat het hoofdkantoor in Harlingen staat, werden de handen ineen geslagen met Stichting Present Noordwest Friesland.

 

Stichting Present wil een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden en treedt op als ‘makelaar’ in sociale betrokkenheid. De stichting biedt de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

 

Gezamenlijk werden vier projecten in zowel Harlingen als Sexbierum opgezet, waarbij Vermilion Energy 30 mensen onder werktijd heeft in kunnen zetten om op te ruimen bij een verzamelaar, muren te schilderen bij iemand met een lichamelijke beperking, een schuurtje te bouwen bij een gezin in Sexbierum en een tuin op kunnen knappen bij een weduwe.

 

“Ik ben trots op het resultaat dat we samen hebben kunnen bereiken tijdens de Day of Caring”, vertelt Sophia Ruiter, organisator vanuit Vermilion Energy. “Met onze bijdrage hebben we vier gezinnen een handje geholpen en een steuntje in de rug kunnen geven richting de toekomst. De waardering van de mensen is groot en de ontmoetingen hebben mij en mijn collega’s diep geraakt. Dat is precies de reden waarom we dit doen.”

 

Anja Schilder, projectleider Stichting Present: “Het was een dag met impact voor de hulpontvangers én de vrijwilligers. Verder was er een prima samenwerking met Vermilion Energy, de Bouwvereniging en het gebiedsteam. Een project via Present maakt écht verschil voor kwetsbare mensen. En brengt verbinding en beweging in de samenleving.”

 

|Doorsturen