Nieuws

Verkeerde brandstof uit benzinepomp

Twee families zullen met gemengde gevoelens terugdenken aan hun bezoek aan tankstation Van den Belt aan de Stationsweg. De eerste familie, man en vrouw, was van plan een weekje op Terschelling te vertoeven. Een ander echtpaar uit Groningen kwam juist van het eiland af.

Door Ubbo Posthuma

Tankauto’s pompen de diesel terug uit de tank. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Een dag eerder, vrijdag 9 augustus was de eerste familie in Harlingen aangekomen en ze hadden een nachtje in bed & breakfast Oosterpark geboekt. Ze besloten in de stad een hapje te gaan eten. Hierna reden ze ’s avonds omstreeks acht uur naar het tankstation om hun tank met benzine te vullen.

Tegelijkertijd kwam het echtpaar uit Groningen van de boot om de terugreis naar huis te ondernemen. Ook zij gingen tanken. Tot hun grote schrik kwam er diesel uit de pomp, waar benzine uit had moeten komen. Toen ze weg zouden rijden begon de motor kuren te vertonen.

 

Het gebeurt wel vaker dat iemand per abuis de verkeerde brandstof tankt, maar hier troffen beide families geen enkele blaam. Een alarmnummer op de pomp voor calamiteiten werd gebeld. Ze kregen contact met de vorige eigenaar en die was zo aardig om direct te komen. Vervolgens werd de ANWB gebeld. De dienstdoende wegenwacht was te ver weg en men besloot garagehouder Ronald van der Wal, die wel vaker voor de wegenwacht werkt, te sturen.

De auto werd naar zijn garage aan de Oude Trekweg gesleept. Omdat de diesel uit de tank moest worden gezogen en Van der Wal de juiste apparatuur (nog) niet had, kregen de gedupeerden een leenauto mee. ’s Avonds om 23.30 uur een belletje van de garage; de auto was klaar en deze werd alsnog opgehaald, zodat ze de volgende morgen met de eerste boot naar Terschelling konden vertrekken. De familie uit Groningen besloot hun auto op een trailer naar hun woonplaats te laten vervoeren.

 

Natuurlijk grote paniek bij het tankstation, waar zaterdag in allerijl drie tankauto’s kwamen om de diesel uit de tanks te pompen. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend. Waarschijnlijk heeft de chauffeur van de tankauto bij het vullen een fout gemaakt. Of dit muisje nog een staartje krijgt zal later duidelijk worden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda