Nieuws

Verhalen van het eiland in nieuwe bundel ‘De Zwaardschede’

Henk Tameling presenteerde afgelopen woensdag in Podium Vlieland zijn nieuwste boek ‘De Zwaardschede. Verhalen van het eiland’. Deze novelle beschrijft de midweekvakantie van journalist Rob Meier op zijn favoriete Waddeneiland. De zoektocht naar sporen uit het verleden van zichzelf en van zijn vader en zijn ontmoeting met Anneke en haar dochter Simone leiden tot verrassende inzichten. Nog nooit eindigde een vakantie van deze trouwe eilandgast zo verwarrend.

De Zwaardschede geeft een inkijkje in het eilanderleven van vroeger en nu. Voor geregelde gasten van een Waddeneiland is deze novelle een feest van herkenning en ook nog eens een spannend boek. “Telkens als hij hier was had hij een dwangmatige behoefte om geen uur van de dag in de buitenlucht te willen missen. Dit was leven, dacht hij als stadsmens, de rest was schijn. Je ging je op een of andere manier loszingen van je andere leven vol verplichtingen, afspraken en de dominante drukte van de massa. Daar werd je geleefd, hier leefde je.”

De Zwaardschede is de derde verhalenbundel over het wad van Henk Tameling. Eerder verschenen Geluksvogel. Het eilandgevoel van Terschelling (2015) en Over ’t wad. Drieëntwintig belevenissen (2016). Om de twee weken schrijft Tameling voor de Harlinger Courant zijn column Over ’t Wad. Henk Tameling (1952) is als docent en (interim)schoolleider verbonden geweest aan onderwijsinstellingen in Friesland, Groningen en de Randstad. Tameling was directeur van de Waddenvereniging en uitgever van de boot-aan-bootkrant Over ’t wad en Terschelling Magazine.

De Zwaardschede. Verhalen van het eiland , een uitgave van FlevoMedia, kost € 14,95 en is te koop bij de Parlevinker (terminal van Doeksen), bij de boekhandels op Vlieland en Terschelling en online op www.flevomedia.nl/boekenwinkel.

|Doorsturen