Nieuws

Verblijf eens wat langer op de eilanden

Vanuit Harlingen is een tripje naar de wadden natuurlijk zo gemaakt. Maar vaak gaan we voor onze vakantie op zoek naar verre oorden en vergeten we een beetje dat er dicht bij huis ook nog zo ontzettend veel te ontdekken is. Misschien is het wel eens leuk om wat langer op Vlieland of Terschelling te blijven of juist eens een van de andere eilanden als vakantiebestemming te kiezen.

Huur een Terschelling huisje en verblijf samen met de eilandbewoners op het eiland als de laatste dagjesmensen vertrokken zijn. Zodra de laatste boot weg vaart uit de haven, op de weg terug naar Harlingen, daalt er een ongekende rust over het eiland, de sfeer verandert merkbaar en krijgt iets intiems. De saamhorigheid van samen leven op een afgelegen plek is zelfs zo dicht bij huis en in deze tijd van altijd in verbinding staan met de hele wereld nog altijd voelbaar.

Maar ook de andere eilanden zijn het ontdekken waard. Elk waddeneiland heeft zijn eigen unieke karakter en de specifieke kenmerken zijn goed bewaard gebleven. Het is zeker de moeite waard ze allemaal eens te bezoeken. Huur bijvoorbeeld een huisje Ameland. Er is ook daar veel te ontdekken op het gebied van geschiedenis en de unieke natuur en cultuur. Bij de plaatselijke VVV weten ze er alles over en de eilandbewoners vertellen u er ook graag meer over, want ze zijn trots op hun bijzondere woonplaats. Op Ameland kunt u heerlijk fietsen en wandelen. Maar ook in dorpjes is van alles te doen. Vervelen is er echt niet aan de orde.

Huisje

Een huisje huren op een van de waddeneilanden betekent een eigen plekje en de vakantie helemaal naar eigen wensen en behoefte inrichten. Boodschappen doen in de plaatselijke winkeltjes, koken in de eigen tijdelijke woning of juist lekker uit eten. Ontbijten en alvast broodjes smeren voor tussen de middag op het strand. Uitslapen of voor dag en dauw op en een siësta op het warmste en drukste moment van de dag.  Het is fijn om zo’n uitvalsbasis te hebben waar je je gang kunt gaan en met niemand rekening hoeft te houden. Een dagje minder weer is geen enkel probleem bij een wat langer verblijf. Zeker niet in een luxe huisje bijvoorbeeld een huisje met jacuzzi.   

 

Huisjes zijn er op alle eilanden in alle soorten en maten. Bij het strand en in de dorpjes. Op een eiland ben je echt even helemaal weg van alles. Zelfs zo dicht bij huis. Strandwandelingen maken bij zonsondergang of de natuur in bij zonsopgang als het nog stil is en de natuur langzaam wakker zien worden. Vliegeren of luieren op het strand of de schattige kleine dorpjes met hun unieke winkeltjes ontdekken. Heerlijk lezen of een vuurtje stoken. Al die dingen waar je thuis niet aan toe komt of je de rust niet voor gunt. Op de wadden gaat het zeker lukken om tot rust te komen. Zeker als u die laatste boot gewoon weg laat varen. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda