Nieuws

Veel vakantie in eigen land

Veel Nederlanders zijn deze zomer voorzichtiger dan anders bij het maken van vakantieplannen. Van de inwoners van Noord-Nederland gaat slechts 14 procent op vakantie naar het buitenland, waar dit normaliter rond de 60 procent is. Dit is gebleken uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG. Gelukkig valt er in en rondom Harlingen genoeg te doen!

Boot huren voor tochten over de meren

Een populaire manier om de vakantie in eigen land door te brengen is op de boot, zeker in Friesland. Een mooie route die ook langs Harlingen komt is de Elfstedenroute. Vanaf de boot vallen er vele bezienswaardigheden van Friesland te ontdekken. Of de Elfstedentocht ’s winters geschaatst kan worden is ieder jaar weer de vraag, maar het is zeker dat deze van begin tot eind te varen is. De route start in Leeuwarden en finisht op de Bonkefeart. Vanaf 1 juni is het toegestaan om met vrienden of familie op dezelfde boot te verblijven. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een groot kajuitzeiljacht of een luxe kajuikmotorjacht te huren. Deze boten zijn vaarbewijsvrij tot 15 meter lengte en een maximale cruisesnelheid van 20 km per uur. De Elfstedenroute valt ook (in etappes) te wandelen.

Fietsroutes rondom Harlingen

Harlingen ligt aan een netwerk van fietsroutes, waardoor er iedere dag van de vakantie een ander pad ontdekt kan worden. Erg populair is het fietspad dat langs de Waddenzee loopt richting Sexbierum. Online zijn er vele fietsroutes te vinden die men onderweg kan checken op de smartphone. Sim only vergelijken is daarom niet geheel onverstandig als voorbereiding. Fietsen heeft veel voordelen. Zo verhoogt voldoende beweging de weerstand en zorgt het dus voor een betere bescherming tegen ziekten. Daarnaast werkt fietsen zeer ontspannend voor de geest en is het prettig om op deze manier tijd buiten door te brengen. 

Vakantie-activiteiten in Harlingen

Ook in Harlingen zelf is genoeg te doen deze zomer. Zo is het leuk om door de stad te wandelen, de omgeving te zien en eindelijk eens een bezoek te brengen aan bezienswaardigheden waar inwoners vaak nog niet geweest zijn, zoals het Gemeentemuseum Het Hannemahuis. Van 4 juli tot en met 25 oktober is daar de tentoonstelling ‘Koele Wateren’ te zien. Om uit te waaien pakt men vanaf Harlingen gemakkelijk de veerboot naar Terschelling of Vlieland. Deze korte uitstapjes voelen als een mini-vakantie en werken daardoor zeer goed tegen stress. Ook voor de Harlingers die deze vakantie thuisblijven is het dus mogelijk om de batterij weer op te laden en zich weer voldaan en uitgerust te voelen na de vakantieperiode.

|Doorsturen

BuienradarAgenda