Nieuws

Vanaf 26 juni weer - gedeeltelijk - fietsen en wandelen op de Afsluitdijk

Vanaf woensdag 26 juni is het nieuwe fiets- en wandelpad over de Afsluitdijk en langs de Waddenzee voor het grootste deel toegankelijk. Tussen de sluizen van Den Oever en Kornwerderzand kan over een lengte van 24 kilometer gefietst of gewandeld worden. Voor het veilig passeren van de sluizen is het nodig om de gratis fietsbus te gebruiken. Op die plekken ontbreekt het fiets- en wandelpad nog vanwege de werkzaamheden aan de Afsluitdijk.

Vanwege de werkzaamheden was het niet mogelijk om te fietsen en wandelen op de Afsluitdijk. Inmiddels zijn de versterkingswerkzaamheden aan de dijk afgerond en kan er gefietst en gewandeld worden op het nieuw aangelegde fiets- en wandelpad langs de Waddenzee. Dit nieuwe pad ligt tussen de sluizen van Den Oever en Kornwerderzand en tussen Kornwerderzand en Zurich. Ook het bestaande fietspad langs de A7 is bereikbaar.

Gratis fietsbus 

Om op het nieuwe en bestaande fiets- en wandelpad tussen de sluizen te komen, moeten fietsers en wandelaars de fietsbus nemen.

Vanuit Friesland stapt men in de fietsbus op Kornwerderzand. De eerste stop om het fiets- en wandelpad op de Afsluitdijk te bereiken is bij Breezanddijk. Hier kunnen fietsers en wandelaars eerst ruim tien kilometer afleggen naar de Vismigratierivier. Vanaf daar is het fiets- en wandelpad terug richting halte Monument Noord over een lengte van 18 km beschikbaar.

Zo is het mogelijk een mooi rondje te fietsen of te wandelen. Bij Monument Noord stappen fietsers en wandelaars weer op de fietsbus om naar Noord-Holland en Friesland te reizen. Vanuit Noord-Holland duurt de reis met de fietsbus naar het fiets- en wandelpad lang. Deze richting raadt Rijkswaterstaat af.

Een extra halte op de Afsluitdijk bij de Vismigratierivier wordt nog gerealiseerd. Het fietspad tussen Zurich en Kornwerderzand is vanuit Friesland te bereiken zonder fietsbus.

Fietsbus blijft rijden

Om fietsers en wandelaars over de Afsluitdijk te vervoeren, blijft de gratis fietsbus in beide richtingen rijden. Rijkswaterstaat onderzoekt wat in de komende jaren voor fietsers en wandelaars mogelijk is, terwijl aan de Afsluitdijk wordt doorgewerkt. Meer informatie over de fietsbus, de dienstregeling en de locatie van de bushaltes op www.deafsluitdijk.nl/fietsbus.

|Doorsturen

BuienradarAgenda