Nieuws

Van Swieten Society speelt Beethoven in de Laurentiuskerk

Op zondag 22 september, ’s middags vanaf 15.30 uur, spelen leden van de Van Swieten Society de drie Pianokwartetten van L. van Beethoven in de Laurentiuskerk te Kimswerd.

Bart van Oort op de fortepiano.

Het is het eerste concert na de zomer (er volgen dit jaar nog concerten in oktober en november). Een mooie gelegenheid om deze weinig gespeelde kwartetten in hun oorspronkelijke bezetting (met onder andere fortepiano) te beluisteren vanaf de sinds kort van kussens voorziene kerkbanken (overigens zijn er ook stoelen beschikbaar). 

De Van Swieten Society is gespecialiseerd in het spelen van voornamelijk achttiende- en vroeg negentiende-eeuwse muziek op historische instrumenten (of kopieën daarvan). Zo wordt er in plaats van een moderne piano gebruikgemaakt van een fortepiano. Dit prachtige instrument wordt meegebracht en bespeeld door de wereldberoemde pianist Bart van Oort, die al een paar keer eerder in de Laurentiuskerk optrad en die erg enthousiast is over de akoestiek van dit bijna tien eeuwen oude kerkgebouw. De andere musici van het kwartet zijn: violiste Heleen Hulst, altviolist Ruben Sanderse en cellist Diederik van Dijk. Meer info op www.laurentiuskerkkimswerd.nl en www.vanswietensociety.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda