Nieuws

Van hut naar hut voor Camille

Wendy Braet en haar zoon Leroy maken momenteel een huttentocht door de Oostenrijkse Alpen. Ze doen dit om geld in te zamelen voor onderzoek naar zeldzame vormen van kanker, en omdat ze hun vader/opa Camille Braet beloofd hadden de tocht uit te lopen.

De droom van Camille Braet was ooit nog een echte huttentocht door de bergen maken. Een droom die uit elkaar spatte door een zeldzame vorm van kanker. “Hij ging naar de dokter voor een kuchhoestje”, vertelt Harlingse Mandy Braet. “De huisarts wilde dat hij een foto liet maken en toen hij dat deed, moest hij meteen blijven. Het was he-le-maal niet goed.”

De huttentocht leek niet meer door te gaan, totdat Leroy spontaan zei: Maar dan ga ik een tocht voor u lopen, opa!

Mandy en Leroy besloten samen te gaan. Ze maakten filmpjes en foto’s om Camille deel te maken van de huttentocht. Op de zesde dag werden ze teruggeroepen en kort daarna is Camille overleden. Wendy: “We hebben hem alle filmpjes en foto’s kunnen laten zien. Dat was heel ontroerend. En we hebben hem beloofd dat we de tocht gingen afmaken. Dat we er een actie van zouden maken, om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte.”

Wendy en Leroy trekken momenteel door de Alpen, om geld in te zamelen voor onderzoek naar Solitaire Fibreuze Tumor en andere zeldzame vormen van kanker. Meer informatie en een mogelijkheid te doneren op actie.radboudoncologiefonds.nl/camillebraethuttentour?nieuw=0. Sponsoren kunnen ook contact opnemen via ma-n-dy@live.nl.

 

|Doorsturen