Nieuws

Vakantie in eigen stad: de Zotte Zomerweken

HARLINGEN – Circus, koken, spelen en op avontuur in de natuur. Drie weken lang staat Kinderopvang Grettingalaan in Harlingen bol van de activiteiten. De eerste van drie Zinderende Zomerweken begint op maandag 20 juli. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar zijn van harte welkom. Inschrijven kan vanaf nu.

Acrobaten in actie bij Circusschool Tefredo.

“We garanderen een vakantieweek vol plezier”, zegt Jolanda Rijken van Kinderopvang Grettingalaan. “Iedereen is welkom. Dus ook kinderen die niet bij Stichting Kinderopvang Friesland staan ingeschreven.”

De eerste week staat in het teken van circus. De kinderen volgen workshops van Circusschool Tefredo. Ze werken toe naar een gezamenlijke show die aan het einde van de week wordt opgevoerd. Van clownerie tot jongleren en van balanceren op een bal tot aan het zwaaien in de trapeze.

Op maandag 27 juli begint de tweede Zomerweek. Onder begeleiding van een ervaren kok bereiden de kinderen de lekkerste dingen. Tijdens de finale van deze SKF Masterchef worden de lekkerste gerechten gekozen. Het voorproefje belooft veel, want er staan onder meer lasagne van krab en kreeft en kaneelijs met citroenschuim op het menu.

In de derde week gaan de kinderen op avontuur. Onder leiding van de bevlogen natuurgids Bert Natuur ontdekken de kinderen de geheimen van de natuur dichtbij huis. Om het avontuur compleet te maken, maken de kinderen samen met beeldend kunstenaar Karin van Berne verschillende bijzondere natuurlijke creaties.

De prijs bedraagt 25 euro per kind, per week. “Daar staat een avontuurlijke en geheel verzorgde week tegenover”, aldus Jolanda Rijken, “We werken bewust zonder winstoogmerk. Veel kinderen gaan vanwege corona niet op vakantie. De vakantieweken op de Grettingalaan zijn voor hen volgens mij een mooi alternatief.”

De Zinderende Zomerweken zijn van 20 juli tot en met 7 augustus. Van maandag tot en met donderdag, dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur. Grettingalaan 8 in Harlingen. Inschrijven: shop.kinderopvangfriesland.nl. Meer informatie: top@kinderopvangfriesland.nl. Of telefonisch via Jolanda Rijken, 06-23118600 (tijdens kantooruren).

|Doorsturen

BuienradarAgenda