Nieuws

Vaccinatiebus GGD Fryslân start in Harlingen

Woensdag 2 juni zet GGD Fryslân de vaccinatiebus voor het eerst in. De bus staat dan in Harlingen aan de Johan van Oldebarneveltstraat  naast het multifunctioneel centrum Het Vierkant. Tot nu toe is vaccineren door GGD Fryslân mogelijk op acht vaste priklocaties in de provincie en op vier tijdelijke locaties op de Waddeneilanden. 

In de vaccinatiebus zijn per dag zo’n 90 prikken te zetten. De bus is in eerste instantie bedoeld voor 65+ers die bijvoorbeeld niet naar de vaste vaccinatielocaties hebben kunnen reizen. Doel van de inzet van de bus is om nog meer mensen dichtbij huis een prik te kunnen geven. De bus is open van 8.30 - 17.00 uur en een afspraak maken is niet nodig. Wel is het nodig de uitnodigingsbrief van het RIVM mee te nemen.   

Ina Sjerps, de nieuwe burgemeester van Harlingen, brengt ’s morgens een werkbezoek aan de vaccinatiebus, als deze in Harlingen in gebruik wordt genomen.

De inzet van de bus geldt in de maand juni eerst als proef. Behalve in Harlingen komt deze onder meer ook in Noardeast-Fryslân en Weststellingwerf te staan. Voor Harlingen is gekozen omdat de bus hier relatief snel terecht kon.

|Doorsturen

BuienradarAgenda