Nieuws

Uitwisseling rsg Simon Vestdijk en Gymnasium Arnoldinum Steinfurt bestaat 5 jaar

Afgelopen december brachten dertig leerlingen uit 3VWO een vijfdaags bezoek aan leerlingen van het Gymnasium Arnoldinum uit Steinfurt. Tijdens het bezoek werden er lessen gevolgd en maakten onze leerlingen kennis met de omgeving. Steinfurt ligt ongeveer een half uur van Enschede en van Münster. Het was een leerzame week voor alle leerlingen met veel nieuwe indrukken.

Afgelopen week brachten de Duitse leerlingen een tegenbezoek aan leerlingen van de rsg en volgden verschillende lessen maar ook maakten zij kennis met de bezienswaardigheden van Harlingen. Tevens was er een dagexcursie naar Terschelling, waar een fantastisch programma was georganiseerd door de ouders van de Terschellinger leerlingen uit deze klassen. Ook mocht gedurende deze week een bezoek aan de Escher tentoonstelling in het Fries Museum niet ontbreken en werd de Oldehove beklommen. Kortom, alle leerlingen zijn een ervaring rijker na deze week en zeker na dit uitwisselingsjaar. De organisatie wil bij deze alle gastgezinnen bedanken voor hun gastvrijheid. De week werd afgesloten met een feest in Eigentijds.

 

Vrijdagochtend werd er aan de Duitse docenten en leerlingen een tegeltje overhandigd in verband met de samenwerking die alweer 5 jaar duurt. De samenwerking tussen de scholen verloopt van beide kanten zeer positief en zal hopelijk nog lang blijven bestaan.

|Doorsturen