Nieuws

Uitslag Prijsvraag Vrienden Hannemahuis

HARLINGEN - Traditiegetrouw konden bezoekers van de Rotarymarkt in de Engelse Tuin op Koningsdag meedoen aan de prijsvraag van de Vrienden van Museum het Hannemahuis. In de vitrine op de kraam lagen zes voorwerpen uit de museumverzameling en van een van de voorwerpen klopte de beschrijving niet. Deelnemers kozen als volgt:

De kraam van de Vereniging Vrienden van Museum het Hannemahuis op Koningsdag 27 april 2019 in de Engelse Tuin.

16 voor het gehoororgaan van een walvis
39 de Chinese rijstschaal
29 het fragment van een vuurklok
13 kop en schotel Japans Imari
57 de gietijzeren pennenhouder
6 het aanzetstaal

Er zijn 164 formulieren ingevuld. Het goede antwoord, dus de verkeerde omschrijving, was de Chinese rijstschaal. In werkelijkheid betreft het een Riga-nap, een houten bak die zeelieden in de negentiende eeuw meenamen als souvenir uit het Oostzeegebied.

Uit de 39 goede inzenders is de winnaar getrokken: kunstschilder Rob Groenhuizen was de gelukkige. Hij ontving uit handen van Hugo ter Avest, directeur van het Hannemahuis een Rembrandt-kwartet en een catalogus van de expositie Lage Landen, met 40 schilderijen uit het Rijksmuseum, die eerder dit jaar in het Harlinger museum te zien waren. Met name het Rembrandt-kwartet viel goed in de smaak, want Rob Groenhuizen schildert regelmatig werken van de grote meester na. Zo schilderde hij het Joodse bruidje en een portret van Titus, de zoon van Rembrandt.

|Doorsturen

BuienradarAgenda