Nieuws

‘Typisch Harlingen’ in altHuuskamer

Onder de titel ‘Typisch Harlingen’ exposeert fotoclub Focus Harlingen in de altHuuskamer. Daar zijn tot eind augustus twintig foto’s te bekijken die een veelheid aan visies van de leden op dit thema laten zien.

Natuurlijk zijn daarbij de te verwachten beelden van bijvoorbeeld Leeuwenbrug, stadhuis, Havenmantsje en Anton Wachter, maar verrassend zijn dan onder andere zeker de gekozen kaders en verdere invulling. En bijzonder om te zien zijn ook andere plekken, dingen of gebeurtenissen, zoals de HT-sloepenrace of de 11-steden roeitocht.

Anneke Visser, voorzitter van de Vereniging Oud Harlingen opende gistermiddag de expositie. In de aanloop naar deze expositie had het bestuur van Focus voor haar leden in april een stadswandeling met Anneke als gids georganiseerd. Zo konden zij inspiratie opdoen voor het te leveren beeldmateriaal.

Uit  pakweg tachtig zijn er uiteindelijk in gezamenlijkheid twintig foto’s gekozen. Aan de opening leverde Rudolf Bezembinder op piano zijn muzikale bijdrage. Theo Althuis kon voor deze opening ongeveer 25 belangstellenden, waaronder uiteraard bestuur en leden van Focus, welkom heten.

De altHuuskamer op Zuiderhaven 25 is op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

|Doorsturen