Nieuws

Twee Harlingers met engeltje op hun schouder in Spanje

HARLINGEN – Gert-Jan Hoekstra en Anna Bonnema, beiden koordirigenten, beleefden onlangs aan begin van hun vakantie in het Spaanse Arcos de la Frontera een traumatische ervaring. Tijdens een autoritje in Sierra de Grazalema, een bergachtig gebied met haarspeldbochten zonder vangrail, raakten ze van de weg, reden het ravijn in en sloegen met hun auto over de kop.

Door Ubbo Posthuma

Hoekstra en Bonnema kwamen tot stilstand door iets wat hun val brak. Gert-Jan zat beklemd door de gordel en hing ondersteboven. Ondanks de ook benarde positie van Anna wist zij toch het portier te openen en de gordel van Gert-Jan los te krijgen. Ze klauterden uit de auto en zaten onder de schrammen. Het been van Gert-Jan bloedde hevig.

Met behulp van een passerende Spaanse wielrenner wisten ze via de zeer steile helling boven te komen. De wielrenner belde het alarmnummer voor een ambulance, die pas na twee uren kwam. De politie was er eerder. Als iets de val niet had gebroken waren ze zeker 1000 meter naar beneden gestort en waarschijnlijk was de auto in brand gevlogen.

Er kwam meer hulp en een Spanjaard klom naar beneden om de persoonlijke bezittingen uit de auto te halen. De auto is total loss. Beiden zijn naar het ziekenhuis van Ronda gebracht voor onderzoek. Anna heeft naast de vele schrammen een snijwond bij haar vinger, die werd ‘geplakt’. Gert-Jan had twee diepe snijwonden iets boven de knie en deze zijn gehecht. Ze ontvingen nog de nodige antibiotica en mochten later weer naar hun appartement. Beiden zijn er van overtuigd dat ze een engeltje op hun schouder hadden en dat ze door het oog van de naald zijn gekropen.

|Doorsturen