Nieuws

TVOH-finaliste Jennie Lena opent Visserijdagen 2018

De 59-ste editie van de Visserijdagen Harlingen – dit jaar van 29 augustus tot en met 1 september – wordt officieel geopend door Jennie Lena, The Voice of Holland-finaliste van 2015.

Woensdagmiddag 29 augustus rond 15.00 uur geven burgemeester Roel Sluiter en Jules Dutrieux (voorzitter St. Visserijdagen Harlingen) op het podium op de Grote Bredeplaats het officiële startsein voor de Visserijdagen van 2018. Daarna zal Jennie Lena een wervelende show verzorgen.

Jennie Lena (Jennie Willemstijn) stond al jong op de bühne; ze maakte deel uit van het Nederlands Kindertheater en volgde later een theateropleiding. Ze trad onder meer op in de Verenigde Staten, maar ook in Azië. Jennie Lena zong bij Anouk, de hiphop-formatie Postman en Food for Funk. Ook schreef ze nummers voor andere artiesten. Uiteindelijk koos ze voor een solocarrière, die haar onder andere in het voorprogramma van Joss Stone bracht.

Bekendheid kreeg Jennie Lena door haar deelname aan The Voice of Holland in 2015. Ze was een van de vier finalisten, maar gooide direct al hoge ogen tijdens de auditie. Haar vertolking van Who’s loving you ging viral en is inmiddels ruim 26 miljoen keer bekeken. Na TVOH ging Jennie Lena onder andere naar Los Angeles en New York om shows te geven. Woensdag 29 september kan Harlingen kennismaken met deze veelzijdige artiest ter gelegenheid van de opening van de Harlinger Visserijdagen.

|Doorsturen