Nieuws

Tuincentrum Van der Meer naar Oostpoort

HARLINGEN - Bloemisterij & Tuincentrum Van der Meer verhuist eind maart naar Oostpoort. Het Harlinger tuincentrum neemt zijn intrek in het pand waarin Harlingen Wonen en de Jumper zijn gevestigd.

Alet Horst en Auke van der Meer. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

“Alles gaat gewoon door”, vertelt Alet Horst. “Alle medewerkers gaan mee. Het wordt iets kleiner, maar het wordt heel leuk!” Binnenkort wordt de nieuwe zaak ingericht en opgeknapt. Er wordt een ruime koeling opgebouwd en voor de deur komt extra groen. “Iets meer natuuruitstraling”, zegt Alet. “We hebben er heel veel zin in.” Op Facebook kwamen wat opmerkingen over de grote afstand. “Maar het is maar 3,5 kilometer vanaf het station”, zegt Alet. “Een paar minuten rijden.” Maar omdat veel klanten van het tuincentrum wat ouder zijn, gaat Van der Meer vervoer organiseren. Een pendeldienst die een keer in de week , of mogelijk eens in de twee weken, tussen stad en tuincentrum gaat rijden. 

 

Tuincentrum Van der Meer zit ongeveer veertig jaar aan de Groen van Prinstererstraat. Het huidige pand is verouderd en te groot, met alle nadelen van dien, zoals een te hoge energierekening. Eind vorig jaar kondigde Auke van der Meer aan dat hij wilde gaan verhuizen naar een compacte en flexibele locatie. Harns Invest wil op de huidige locatie een duurzaam en kenmerkend appartementengebouw bouwen.

|Doorsturen