Nieuws

Tryater speelt ‘Doarp Europa’ in huiskamers en bij KTF

Ooit een proloog voor een theatervoorstelling gezien bij je buurman? Of een locatie-theatervoorstelling in een loods waar hijskranen onderhouden en gestald worden? Omdat de plek waar je woont en de plek waar je werkt veel invloed hebben op wie je bent, speelt Tryater de proloog van Doarp Europa in huiskamers en de locatievoorstelling bij Friese bedrijven met sterke Europese connecties.

De locatievoorstelling in oktober in de voormalige Sluis machinefabriek in Drachten. (Foto: Moon Saris)

Op zondag 18 november om 15:00 uur is de huiskamerversie van ‘Doarp Europa’, gespeeld door drie acteurs uit de cast van totaal 9 spelers, te zien bij Sytse Jansma thuis op Brouwersstraat 18 in Harlingen. Op woensdag 28 november om 20:00 uur is er een huiskamervoorstelling bij Roelie Greidanus op Monnikenweg 56 in Achlum. Op zaterdag 24 november om 20:00 uur is de locatievoorstelling ‘Doarp Europa’ te zien bij Kraanverhuur en Transport Friesland op Lange Lijnbaan 61 in Harlingen. Kaarten voor de huiskamervoorstellingen (alleen voorverkoop) en de locatievoorstelling zijn te koop op www.tryater.nl en via 058-2539550 (di. en do. 14-17 uur). 

 

KTF

Kraanverhuur en Transport Friesland in Harlingen biedt sinds 2007 horizontaal-, verticaal- en intern transport, montage, demontage en speciaal transport. Het machinepark bestaat uit telescoopkranen, vrachtauto’s met laadkranen, hoogwerkers, heftrucks, een moduletrailer en vrachtauto’s met speciale en reguliere opleggers. Opdrachtgevers komen uit de industrie, olie- en gasindustrie, windenergie, scheepsbouw, woning- en utiliteitsbouw en overheden. Ook verzorgt het familiebedrijf veel op- en overslag in de haven van Harlingen. 

 

Doarp Europa

In ‘Doarp Europa’ zien we een dorp, aan de rivier, op de vlakte of aan de voet van een berg. Wisselende settingen met dezelfde archetypen, mensen die zich op een bepaalde manier tot elkaar verhouden. Iedere speler neemt je mee in een eigen perspectief van zijn of haar zoektocht naar het thuisgevoel, met verschillende talen van Europa en van theater.

Het concept en de regie zijn van Ira Judkovskaja. Eelco Venema schreef een groot deel van de teksten. Peter Sijbenga deed de dramaturgie. De cast bestaat uit Sjoerd Blom, Aly Bruinsma, Beppe Costa, Romke Gabe Draaijer, Klaus Jürgens, Marjolein Ley, Eva Meijering, Brecht Wassenaar en Sonia Zwolska. De muziek is ook van Beppe Costa. Elze van den Akker deed de vormgeving, Linda Eijssen het kostuumontwerp en Koos de Vries het lichtontwerp.

Deze meertalige voorstelling maakt deel uit van het hoofdprogramma en het ReOpening-programma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

|Doorsturen

BuienradarAgenda