Nieuws

Trio 258 (piano, viool, cello) in Laurentiuskerk Kimswerd

Het Amsterdamse Trio 258 treedt aanstaande zondag 21 oktober op de in Laurentiuskerk te Kimswerd. Het repertoire van het trio varieert van Haydn tot Pärt, maar men heeft een bijzondere voorkeur voor het romantische repertoire.

Trio 258 bestaat uit pianiste Lestari Scholtes, violist Eduardo Paredes Crespo en cellist Leonard Besseling. Drie bevlogen musici met een rijke kamermuziekhistorie in binnen- en buitenland. Het pianotrio kwam tot stand op Keizersgracht 258 in Amsterdam, waar de vader van cellist Leonard Besseling instrumenten bouwt en waar ook zijn cello is gemaakt. Het Trio trad op in onder andere het Koninklijk Concertgebouw, in het Muziekgebouw Eindhoven en in tal van andere locaties in en buiten Nederland en ook in diverse NPO Radio-4 programma’s. Het is voor het eerst dat dit trio naar Kimswerd komt.

Voor het concert in Kimswerd (vanaf 15.30 uur) staan pianotrio’s van L. van Beethoven, P.I. Tsjaikovsky, S. Rachmaninov en F. Kreisler het programma. Meer info op www.trio258.nl en www.laurentiuskerkkimswerd.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda