Voetbal

Trapveldje hoek Achlumerdijk tijdelijk in gebruik bij Zeerobben

HARLINGEN - Voetbalvereniging Zeerobben heeft voor het spelen van wedstrijden op zaterdagochtend een capaciteitsprobleem op het Oostersportpark. Daarom kan de voetbalvereniging op zaterdagochtenden gebruikmaken van het trapveldje op de hoek Achlumerdijk/Dom. Nieuwenhuisstraat.

“Van de verbetering van de grasmat van het trapveldje profiteert iedereen die hierop wil voetballen of spelen”, meldt de gemeente op haar website. “We zien het daarom ook als een mooi voorbeeld van integratie tussen buurt en sportvereniging.”

Het terrein is en blijft openbaar terrein en dus voor iedereen toegankelijk, ook als verbindings- en wandelroute naar het Harlinger Bos. De enige beperking is dat het trapveldje voor de periode september 2018 tot en met mei 2019 op de zaterdagmorgen door Zeerobben gebruikt gaat worden voor het spelen van wedstrijdjes voor de jongste jeugd ‘Onder 8’ en ‘Onder 9’ jaar.

Het capaciteitsprobleem bij Zeerobben wordt veroorzaakt door een combinatie van groei van het aantal teams en de nieuwe spelvormen van de KNVB. De gemeente Harlingen en Zeerobben zoeken gezamenlijk naar oplossingen voor de lange termijn. Voor  de korte termijn is met overeenstemming bereikt over het tijdelijk gebruik van het trapveldje op de hoek Achlumerdijk/Domela Nieuwenhuisstraat.

Binnenkort starten de  werkzaamheden om het veld te egaliseren en bij te zaaien, meldt de gemeente. “We streven ernaar het veldje speelklaar te hebben in september. Tot die tijd vragen wij uw begrip voor enig overlast en verzoeken u het ingezaaide deel van het trapveldje te mijden. Wij  vragen wij u nadat de werkzaamheden gereed zijn extra waakzaam te zijn op het netjes houden van het veldje, waarbij met name voorkomen moet worden dat honden er hun behoeften doen. Op zaterdag spelen er immers jonge kinderen.”

|Doorsturen