Nieuws

Toptalent rsg Simon Vestdijk in de prijzen

Max Tiemersma (17) en Chris Kooijman (18), die onlangs nog in deze krant stonden met hun nominaties voor twee profielwerkstukprijzen - ze deden onderzoek naar de synthese van methanol uit koolstofdioxide en waterstof - , hebben twee prijzen gewonnen bij de LC Toptalentverkiezing voor beste profielwerkstuk van Friesland.

Tiemersma en Kooijman wonnen namelijk zowel de juryprijs als de publieksprijs. De jury, bestaande uit Sander Warmerdam, hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant, Engelien Reitsma van de Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân en Eva van Leeuwen van marketing- en onderzoeksbureau YFK, roemde Max en Chris om het hoge niveau van hun profielwerkstuk en hun wetenschappelijke insteek.

Naast een juryprijs was er ook een publieksprijs te winnen. Via een speciale website konden mensen hun stem uitbrengen op het profielwerkstuk dat zij het beste vonden. Dit jaar werd er maar liefst 7361 keer gestemd. Het was spannend wie de meeste stemmen had binnengehaald, maar uiteindelijk ging ook deze prijs naar de heren van de rsg Simon Vestdijk. Hiervoor hadden Chris en Max behoorlijk wat campagne gevoerd, via onder andere social media, een postercampagne en diverse berichten in dagbladen. Ze willen via deze weg dan ook iedereen die op hen gestemd heeft hartelijk bedanken. De jongens zijn in ieder geval super blij met de twee prijzen en begeleider Nikita Judkins is zeer trots op zijn studenten.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda