Nieuws

Topmusici brengen grandioos concert in Laurentiuskerk

De cellist van Trio 258 heeft een blessure, maar twee van de drie musici kwamen afgelopen zondag toch optreden in de Laurentiuskerk te Kimswerd. 

Eduardo Paredes, viool en Lestari Scholtes, piano.

De kwaliteit en intensiteit van het zeer enthousiast ontvangen concert had er zeker niet onder te lijden. Het waren dan ook niet de eerste de besten die naar Kimswerd waren gekomen. Eduardo Paredes Crespo is een van oorsprong Braziliaanse violist die al op zijn 14e levensjaar dankzij een beurs in Nederland aan het Koninklijk Conservatorium mocht gaan studeren. Daar studeerde hij uiteindelijk cum laude af in 2010. Sindsdien soleert hij over de gehele wereld, zoals deze zomer nog in New York (waar hij ook in de beroemde Carnegie Hall speelde).

Lestari Scholtes is een bekende Nederlandse pianoduo-speelster (zij vormt samen met Gwylim Janssens het Pianoduo Scholtes & Janssens). Dit duo speelde ook meerdere keren in de Carnegie Hall en is regelmatig op tournee. Komende maand verzorgen zij 14 concerten in China (waar ze al vaker speelden). Met partner Eduardo vormt Lestari een ideaal duo voor het uitvoeren van muziek voor viool en piano.

 

Prachtige stukken speelden zij afgelopen zondag in Kimswerd, het voorlaatste concert van dit jaar in de Laurentiuskerk. Stukken van Mozart en Tschaikovsky (diens romantische Meditation) voor de pauze en van Debussy (Vioolsonate), Ravel De Falla, Rachmaninoff en Waxman erna. Vooral in de Carmen Fantasie van Waxman kon Eduardo zijn geweldige virtuositeit etaleren. Indrukwekkend!

 

Het laatste concert van dit jaar te Kimswerd is een wel heel bijzonder concert: op zondag 18 november speelt het Ensemble Odyssee. Dit in Amsterdam gevestigde ensemble bestaat uit 9 barokspecialisten uit geheel Europa. Met als titel ‘In Freundschaft’ brengen de musici een prachtig programma met muziek van onder anderen J.S. Bach, Händel en Graupner. Het concert begint om 15.30 uur. Reserveren via www.laurentiuskerkkimswerd.nl.

|Doorsturen